Sander: "De lokale politiek wordt vaak inhoudelijk op de hak genomen, wij wilden het anders doen en schreven een liefdesliedje aan de burgemeester. Als ode met scherpe randjes."
Sander: "De lokale politiek wordt vaak inhoudelijk op de hak genomen, wij wilden het anders doen en schreven een liefdesliedje aan de burgemeester. Als ode met scherpe randjes." (Foto: Ron van der Lem)

Cabaretduo van twee jonge honden ging volledig los

Streekgenoot Sander van Egmond en zijn Brabantse kompaan Reinout Bongers speelden vorig weekend drie voorstellingen in een bomvolle zaal in de Alkenburcht. Uiterst jonge honden zijn het op hun vakgebied. Ze wilden niet uitgelaten worden door hun baasjes. Welnee, ze stormden ongelijnd de bühne op!

Roelofarendsveen – De twintigers zitten in hun tweede jaar van hun toneel/regisseuropleiding in Maastricht. De sketches van hun huidige show hadden ze al eens voor hun eigen docenten en medestudenten gespeeld. Ze wilden echter meer en vertaalden hun prille werk deels richting onze gemeente. De hele show bestond uit korte, vaak absurde gekkigheidjes. De ene leuker dan de ander. Ook de ene nog smeriger dan de ander… Een voorbeeld: bij een sketch gingen de jonge heren met denkbeeldige eigen lichaamssappen elkaar te lijf. Dat kenmerkte hun show en weerspiegelt wellicht ook hun jeugdigheid. Het was smullen om deze nog zeer ruwe diamanten zo enthousiast en gedreven te zien. We vroegen Sander van Egmond naar zijn opgedane ervaringen.


Welke uitvoering was het beste? Sander: "Het waren drie verassende avonden, wij hadden niet verwacht dat er zoveel gelachen zou worden. We zochten de grenzen op en merkten de eerste avond dat de voorstelling voor sommigen over grenzen heen ging. Na wat aanpassingen is het toegankelijker gemaakt voor een groter publiek. De zaterdagavond was het drukst bezocht en dat kun je merken: er wordt meer gelachen als er meer mensen in de zaal zitten. Tijdens de voorstelling op zondag kreeg Sander een bloedneus en er gingen wat dingen mis, wat juist voor hilarische momenten zorgde. Wij probeerden te improviseren en meer interactie met het publiek te zoeken. Sommige grappen bedenk je niet, die ontstaan op die manier.


Waar komt jullie 'liefde' voor de burgemeester vandaan? "Bij cabaret is het gebruikelijk om de politiek op de hak te nemen of grappen te maken over bekende personen. Wij wilden graag een lied schrijven voor een moederfiguur uit onze regio en kwamen al snel uit bij onze burgemeester Marina van der Velde Menting."


Wie waren de gastacteur en de zangeres? "Wij hadden hulp van Luuk van Gils, onze technische man uit Maastricht. Hij verzorgde al het licht en geluid. Ook was er gastacteur 'Jules', tijdens een repetitie kwamen we hem tegen en hij wilde graag meespelen. Dat kwam ons heel goed uit; we hadden iemand uit het publiek nodig om mee te spelen. En iedereen in de zaal geloofde dat hij een bezoeker was. Zijn nichtje Lynn wilde graag zingen in de voorstelling. We hebben hen een mooie plek kunnen geven en dat viel goed in de smaak bij het publiek."


Gaan jullie nog nieuwe shows geven? Sander: "We hebben tijdens de voorstellingen in Roelofarendsveen filmopnames gemaakt. We willen van deze filmopnames een totale registratie en een promotiefilmpje maken. We hebben nog niet nagedacht of gesproken over nieuwe voorstellingen en toekomstplannen. We sluiten niets uit, maar willen ons op dit moment focussen op de regieopleiding aan de Toneelacademie van Maastricht."

Meer berichten