Foto:

Sporters eren

Sportpet door Theo van Egmond

Zelf ben ik als jurylid al sinds 1979 betrokken bij de Alphense sportverkiezingen. Wil Buitelaar van Avanti werd toen Sportvrouw van het jaar en Leo Hendriks won de titel bij de mannen. Hendriks speelde met Amigo op hoog niveau midget-golf. Een jaar later ging de hoogste eer naar zeilster Marja Pak en bleek Leo Hendriks opnieuw de best presterende sportman. Ik denk dat er ook vóór 1979 al verkiezingen werden gehouden, maar dat weet ik niet meer.


Nu is er sprake van dat het afgelopen is met de sportverkiezingen in Alphen aan den Rijn. Ik vond het al beangstigend stil en zelfs sportwethouder Gert-Jan Schotanus wist zeer recent nog van niets. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er daadwerkelijk geen verkiezingen meer plaatsvinden in deze zogenaamde sportgemeente. Ik ben er van overtuigd dat helpende handen worden toegeschoten om het benodigde budget te verkrijgen. Er is immers een subsidiepotje voor interessante evenementen en daaruit moet dan ook maar een aantal euro's worden gehaald voor dit doel. Of anders staan er hier en daar in het stadskantoor nog wel andere potjes waar uit te putten valt.


Ik ben er van overtuigd dat Schotanus er helemaal vol voor gaat om Alphen voor deze schande te behoeden. Want een schande zou het zeker zijn. In een veel kleinere gemeente als Nieuwkoop is alles al in kannen en kruiken. Daar worden op 15 maart de beste sporters, talenten en clubs zoals het hoort geëerd. Oke, er hoeft niet zo nodig een soort van gala van te worden gemaakt. De wijze waarop Jary Göbel en zijn vrienden in 2017 de sportverkiezingen van 2016 organiseerden in zwembad Aquarijn was van niveau. Niet grootschalig, wel knus.

Dat moet toch deze keer toch weer kunnen. Zo schrikbarend duur hoeft iets dergelijks toch niet te zijn. Zaalhuur betalen is dan niet aan de orde en Cor van Tol van Covato Sportprijzen levert prachtige bekers en medailles die heel goed betaalbaar zijn. Blijven alleen nog kosten over voor een beetje leuke aankleding, aan aantal mooie boeketten en een paar stapels consumptiebonnen voor de genomineerden en uiteraard de juryleden.


Trouwens, op de beoogde datum, die bleek al bekend, wordt de grote zaal van Avifauna gehuurd door de Cascarvieten. Die hebben Avifauna in die periode als thuishaven, maar maken daar op die vrijdagavond geen gebruik van. Zal die carnavalsvereniging dan de hoofdprijs doorberekenen? Geloof ik niks van en zo ja, gewoon niet doen. Ongetwijfeld zal ik het een en ander over het hoofd zien, maar het lijkt me met goede wil allemaal best op te lossen. Schotanus, sportend Alphen rekent op je.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden