Een geslaagd kampioenschap sjoelen dat door alle deelnemers werd gewaardeerd.
Een geslaagd kampioenschap sjoelen dat door alle deelnemers werd gewaardeerd. (Foto: )

Jan van Leijden is sjoelkampioen

De opkomst voor de tweede Alphense Kampioenschappen Sjoelen was beduidend hoger dan de eerste. En zorgt ervoor dat dit beslist een jaarlijks evenement in Wijkcentrum Swaenswijk wordt.

Alphen aan den Rijn - Het is Hazerswoudenaar Peter Maurits niet gelukt zijn titel te prolongeren. Zijn clubmaatje van de sjoelclub in Hazerswoude Jan van Leijden, met een gemiddelde van 130, was iedereen ruim voor. De tweede plaats bij de heren was eveneens voor een inwoner van Hazerswoude Leen Harkes met een gemiddelde van 124.

Sjoelen is een spel dat je regelmatig moet doen om tot goede resultaten te komen. Dat bewees ook Dong van Gemeren, die, aangemoedigd door zijn vader, nu wel de titel bij de jeugd wist binnen te halen. Dat Dong een jeugdig talent is, bewees bij door met een gemiddelde van 101 ruim boven Marit van Berkel uit te komen. Zij moest met de tweede plaats genoegen nemen. Bij de strijd tussen de dames was er veel onderlinge concurrentie. Het lukte Nel van Vliet nipt met 1 punt boven Tanja Koeslag uit te komen.

Cees van Leeuwen, de organisator namens Wijkcentrum Swaenswijk, gaf wethouder Schotanus van Sport de gelegenheid om de prijzen uit te reiken aan de drie winnaars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden