Aarlanderveen is al minimaal verzekerd van nacompetitie, maar wil meer. FOTO: Ed Nagtegaal
Aarlanderveen is al minimaal verzekerd van nacompetitie, maar wil meer. FOTO: Ed Nagtegaal (Foto: Ed Nagtegaal)

Kampioenschap Aarlanderveen lonkt, ARC sluit af als koploper

door Theo van Egmond

Bijna zit de eerste helft van de competitie 2018/2019 er op. Voor diverse clubs komt de feestdagenstop niet beroerd uit, zij kunnen straks met wellicht nieuw elan beginnen. De selecties van ARC en Alphense Boys vliegen de komende dagen naar respectievelijk Tenerife en Sevilla. Alphens Nieuwsblad bekeek hoe de clubs uit de regio er voor staan.

Alphen aan den Rijn – ARC voert net als eind 2017 de ranglijst van 1A aan. Bij de hervatting van de competitie in januari 2018 kon de koppositie echter niet worden behouden en de club moest in de eerste klasse blijven. Het verschil met de achtervolgers is nu aanzienlijk minder groot, maar de afdeling lijkt zwakker dan destijds. Er zijn in deze klasse met elke week weer verrassende uitslagen meerdere kapers op de kust, waarvan Zwaluwen'30 nu even de belangrijkste lijkt. ARC verloor pas één keer.


TAVV staat stijf onderaan in 2C en lijkt het niet te gaan redden. Jarenlang draaide de club uit Ter Aar heel goed mee op dit niveau, maar 9 punten inlopen om rechtstreekse degradatie te ontlopen gaat niet lukken. TAVV heeft in 2C de minste goals gescoord, 8 pas, en de meeste tegen. De club moet uitkijken niet in dezelfde neerwaartse spiraal terecht te komen als die andere sympathieke dorpsclub Zevenhoven. Zevenhoven deed het ook jaren prima in de tweede klasse, degradeerde twee keer achtereen en staat nu voorlaatste in de vierde klasse.


Nieuwkoop wil dolgraag terug naar de tweede klasse en kan met de huidige vierde plaats nog vol voor een periodetitel gaan. Alphia doet het als promovendus in de derde klasse A boven verwachting en lijkt een leuke middenmoter te zijn. Zwammerdam daarentegen doet het net als vorig seizoen niet al te best en heeft slechts drie punten meer dan de nummer 12 op de lijst. Twee keer won Zwammerdam pas. NSV'46 won alleen van BSC'68 en moet al blij zijn als ze gevrijwaard blijft van rechtstreekse degradatie. De ploeg uit Noorden incasseerde in 3A de meeste goals, maar scoorde merkwaardig genoeg wel vaak.


Aarlanderveen lijkt in 4A rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen. Trainer Arjan Linstra tekende inmiddels voor nog een jaar bij. Zijn team is nog ongeslagen, kreeg slechts vijf goals tegen en is zeven punten los van FC Oegstgeest. Woubrugge en Alphense Boys denken aan de nacompetitie.

Meer berichten