Best een mooi jaar

Sportpet door Theo van Egmond

Dertig wedstrijden van ARC gezien, zowel uit als thuis. Twintig keer bij het zondagteam van Alphense Boys wezen kijken. Vijf duels van Alphense Boys zaterdag bezocht. Veertien keer een wedstrijd van AVV Alphen meegemaakt. Acht keer een wedstrijd van Alphia bijgewoond. Drie keer Aarlanderveen zien voetballen en tweemaal Zwammerdam. Zes persbijeenkomsten meegemaakt van diverse organisaties (Vlasman/Gek van Fietsen/Beukeboom, Twintig van Alphen, NK tennis). Met Gek van Fietsen naar de finale-avond van de Zesdaagse geweest. Zes partijtjes waterpolo van AZC bekeken (alle verloren). Met vrienden van InSportHelden naar een wedstrijd van ZZ Leiden (basketbal) geweest.

Een thuiswedstrijd van ADO Den Haag aanschouw met het allerbeste broodje bal. Twee keer meegenomen naar een duel van Ajax. Een dag rondgehangen bij de 20 van Alphen. Uitgenodigd voor de sportverkiezingen van Nieuwkoop. De sportverkiezingen van Alphen meegemaakt in Avifauna na twee vergaderingen als jurylid. Twee keer op het circuit van Zandvoort met een mediakaart (lekker dichtbij parkeren) en races meegemaakt. Een beslissende wedstrijd van de hockeyende dames van HCA bijgewoond, het is weer eens iets anders.

Een prima georganiseerd en uitstekend verzorgd boksgala van Teus de Kruyf uitgezeten. De amateurwielerronde van Avanti bekeken. Van de partij geweest bij de opening van nieuwe kunstgrasvelden van ARC. Aanwezig geweest bij het afscheid van Michel du Chatinier. Tien vergaderingen (om 8.30 uur!) bijgewoond van bestuur Stichting InSportHelden. Bij het ARC/Heitinga toernooi geweest. Leuk voetbal gezien tijdens het Frans Bahlmann toernooi. Onder de indruk geraakt ook van een groots opgezet Jens Toornstra tournooi. Even wezen kijken bij de Nederlandse kampioenschappen tennis in Nieuwe Sloot.


Mijn twaalfhonderdvijfentwintigste Sportpet gemaakt. En dan ook nog eens op 12 september van de cardioloog te horen gekregen dat hij me niet meer hoefde te zien. Ik heb de mensen daar heel hartelijk bedankt voor hun goede zorgen en deskundigheid. Best een mooi jaar geweest, 2018. Eindelijk weer eens een jaar zonder grote tegenslagen. Ben nu een gelukkig mens.


Ik wil iedereen bedanken die hieraan, bedoeld en/of onbedoeld hebben meegewerkt. Namen noemen is lastig. Daar zitten ze ook niet op te wachten. Maar de gastvrijheid van de diverse clubs, inclusief de bediening in de bestuurskamers/sponsorhomes is overal groot. Evenals de warmte en de gezelligheid van mijn vrienden van InSportHelden. En de bereidheid van de mensen waarvan ik mocht meerijden naar sportwedstrijden buiten Alphen. Met mijn 21 jaar oude Hyundai zou ik daar allemaal niet kunnen komen.


Ik hoop dat al die mensen zelf ook een geslaagd jaar achter de rug hebben en ik wens ze allemaal een mooi, fijn, gezond en dus gelukkig 2019 toe. Ook buiten de sport ben ik veel mensen dankbaar, maar dit is nu eenmaal een column die over sport gaat.

Meer berichten