Foto: Peter Franken

Ultieme vakantiebezigheid voor Seppe en Fosse (alleen online)

De Alphense schaatsbaan was vorig jaar zo'n succes dat hij er dit jaar langer staat. Daar maken de tienjarige Seppe de Rijk en zijn negenjarige broertje Fosse gretig gebruik van.

Alphen aan den rijn - Rondom de feestdagen zijn de broertjes regelmatig op de schaatsbaan op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn te vinden. "Nu het kerstvakantie is, komen we hier best vaak. Ik denk twee keer per week", vertelt Seppe. "We wonen hier om de hoek, dus dan zijn we er zo." Het leukste aan de schaatsbaan vinden Seppe en Fosse dat je in de grote overdekte hal van alles kunt doen.

"Je kunt hier schaatsen, maar je kan ook lekkere dingen eten en drinken, zoals chips of warme chocomel", vertelt Fosse. "Maar ook oliebollen hoor, die heb ik hier laatst nog met een vriend gegeten!", vult zijn broer aan. Kinderen die niet zo goed kunnen schaatsen, blijven met behulp van schaatspinguïns overeind. Maar die hebben Seppe en Fosse niet nodig. "We kunnen best goed schaatsen. Soms houden we even pauze, want schaatsen is best wel vermoeiend. Dan gaan we bijvoorbeeld met vrienden een spelletje doen op de schaatsbaan. Wij vermaken ons hier wel!"


Tekst en foto: VRHL Content en Creatie

Meer berichten