Broertje Lloyd, vader George en moeder Dimmie met de toen zieke en en inmiddels overleden Joy.
Broertje Lloyd, vader George en moeder Dimmie met de toen zieke en en inmiddels overleden Joy. (Foto: )

Kerst zonder Joy

Op de eerste dag van de zomervakantie 2012 krijgt onze dochter Joy van tien jaar het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze AML (acute myeloide leukemie) heeft. Na een loodzware behandeling in het Sophia Erasmus MC komt ze eind 2012 weer thuis. De oncoloog vertelde ons dat als deze agressieve vorm van leukemie twee jaar naar de laatste chemokuur nog niet terug is, de kans nihil is dat het terugkomt.

Alphen aan den Rijn - Inmiddels zit Joy met veel plezier in de eerste klas van Het Groene Hart Lyceum in Alphen. In december 2014 heeft ze haar eerste, en later bleek haar laatste, kerstgala. Het noodslot sloeg toe: eind december bleek de AML toch terug te zijn. Nog agressiever en zelfs een stamceltransplantatie bleek niet in staat haar te redden.

Onze Joy overleed op 6 oktober 2015 op dertienjarige leeftijd. Wij (vader George, moeder Dimmie en broertje Lloyd) waren kapot van verdriet.

En nog speelt het verdriet en de leegte in ons leven. Het wordt nooit meer zoals het was. De gewone dingen in het leven waren en zijn al moeilijk, maar weggaan met zijn drietjes al helemaal. Daar speelt Stichting Herberg Papilio op in. Deze ANBI-instelling geeft gezinnen waarvan een kind is overleden een gratis weekje vakantie in Limburg.

Wij hebben kunnen genieten van de Limburgse gastvrijheid, heerlijk kunnen wandelen in de bossen en er was altijd een luisterend oor van geschoolde vrijwilligers om je verhaal te doen. Daarom zetten wij ons nu in voor Herberg Papilio, zodat ook andere getroffen gezinnen van een weekje vakantie mogen genieten.

Helpt u ons? U doet dit door geld over te maken op: NL91 RABO 0100913725 t.n.v. Herberg Papilio o.v.v. JOY.

Kijk op www.herbergpapilio.nl voor meer informatie.

Meer berichten