Alt Barbara van Meggelen van Het Alphens Kerstkoor

Barbara Meggelen: "Mijn favoriete stuk om te zingen is For unto us a Child is born."
Barbara Meggelen: "Mijn favoriete stuk om te zingen is For unto us a Child is born." (Foto: )

Het Alphens Kerstkoor is een jarenlange traditie die zeker teruggaat tot het jaar 2000. Elke week volgen wij de vorderingen en geven wij iemand anders het woord die deelneemt aan dit bijzondere koor. Deze week is dat alt Barbara van Meggelen.

Alphen aan den Rijn - Het Alphens Kerstkoor is een groot koor en bestaat onder andere uit 23 alt-zangeressen. Hiervan is Barbara er één: "Ik zing al jaren mee en vind dat erg fijn om te doen."

Veel andere zangers van het Kerstkoor zijn ook actief in een ander koor, zoals Barbara, maar er zijn ook leden die het leuk vinden om alleen aan dit project mee te doen. Met z'n allen hebben ze in elk geval veel zin om de kerstviering op Eerste Kerstdag muzikaal luister bij te zetten.

Onder leiding van dirigent Simon Stelling komt het koor regelmatig bijeen om te oefenen én om van al die stemmen een mooi geheel te maken. Handig hierbij is dat hij op de website van de Adventskerk alle muziek voor de diverse partijen heeft gezet en ook heeft ingespeeld. Zo kun je thuis ook heel makkelijk oefenen.


Heeft Barbara nog een favoriet stuk? "Graag zing ik For unto us a Child is born. Dat is oorspronkelijk van de Duitse componist Händel, maar wij zingen de bewerking van Tom Parker uit The Young Messiah."

We hopen Eerste Kerstdag op een mooie kerstdienst in de Adventskerk.

Meer berichten