Foto: PR

'Alphen heeft alles voor toptennis'

Even naar Robin Haase gaan kijken? Of naar kersvers wereldkampioene Diede de Groot? Dat kan, want toptennis is volgende week vlakbij huis. Het NK Tennis wordt dit jaar in Alphen gehouden, op Tenniscentrum Nieuwe Sloot. Van 10 t/m 16 december staat alles in het teken van de kampioenschappen, in het enkelspel, het dubbelspel en het rolstoeltennis. Alle regerende kampioenen zullen hun titel verdedigen. Het tennisspektakel wordt een feest voor iedereen, van basisscholieren tot VOA-ondernemers. Wie ook aanwezig zal zijn is Jacco Eltingh. De voormalige tennistopper is tegenwoordig technisch directeur bij de KNLTB, organisator van het NK Tennis. Wij gingen met hem in gesprek.


ALPHEN AAN DEN RIJN – Jacco Eltingh (48) noemde Alphen eerder 'een echte tennisstad'. Volgens de oud-tennisser heeft Alphen een tennistraditie, actieve tennisverenigingen en ervaring met tennisevenementen. De perfecte plek om het NK Tennis te organiseren, dichtbij de mensen.

Hoe heb je Alphen leren kennen? "Ik kwam hier vroeger af en toe op familiebezoek. Zelf woonden we niet in de buurt, ik kom uit Gelderland."

Gingen de familiebezoekjes toevallig ook nog naar Avifauna of Archeon? "Nee, daar ben ik nog nooit geweest."

Maar je kwam wel bij de tennisverenigingen? ''Ja, als ik later weer in Alphen kwam, was het altijd voor tennis. Tennis leeft echt in Alphen. Daarom hebben we nu ook gekozen voor Nieuwe Sloot, een zeer geschikte locatie in combinatie met een gecertificeerde tennisschool en een grote businessclub."

Is de komst van het NK een nieuwe boost voor Alphen? "Dat vind ik wel. Het is heel jammer dat de Challenger, TEAN International, niet door kon gaan. Maar stiekem denk ik wel, nu het NK hier gehouden wordt, dat er wel iets achteraan zal komen qua Future en Challenger toernooien."

Wat zijn je verwachtingen van het komende NK? "Sportief gezien heb ik goede verwachtingen. Er doen leuke namen mee in alle categorieën. Daarnaast wordt het evenement breed opgezet en komen veel doelgroepen aan bod door middel van side-events. We willen kinderen actief in contact brengen met tennis, daarom wordt er een kidsday gehouden en hebben we een jeugdprogramma voor basisscholen. Ook zijn er bijscholingsactiviteiten voor tennisleraren."

Je bent zelf ook gastheer bij een businessborrel tijdens het NK. ''Dat klopt. De VOA netwerkborrel op Nieuwe Sloot op 13 december. Ik heb me laten vertellen dat het de grootste ondernemersvereniging van Nederland is en dat er jaarlijks een verkiezing is voor onderneming van het jaar. Ik ben gevraagd om tijdens de borrel de twee finalisten bekend te maken."

Heb je iets met ondernemers? "Ja, ik heb veel presentaties gegeven in het bedrijfsleven. Daar heb ik nu niet zoveel tijd meer voor, sinds ik voor de KNLTB werk. Maar de steun vanuit het bedrijfsleven voor de sport is heel belangrijk."

Blijft het Nederlands Kampioenschap in Alphen? "Dat is wel de bedoeling. We willen echt een nieuwe vaste locatie voor de kampioenschappen. Alphen aan den Rijn heeft alles in huis voor toptennis."

 

Spannende titelstrijd

De winnaars van 2017 Robin Haase (heren enkelspel), Chayenne Ewijk (dames enkelspel), Maikel Scheffers (heren enkelspel rolstoeltennis) en Diede de Groot (dames enkelspel rolstoeltennis) zullen hun titel verdedigen. Ook Thiemo de Bakker en Richel Hoogenkamp zijn aanwezig, net als 'local hero' Jelle Sels.

www.nk-tennis.nl

Meer berichten