Foto: Foto:

Bedankt voor de foto's

Sportpet door Theo van Egmond

Graag zou ik op een dag als deze aan een aantal mensen een flinke chocoladeletter schenken. Om budgettaire redenen zit dat er helaas niet in. Bovendien, welke kleur zou zo'n letter in deze tijd moeten hebben. Als die bruin is, toch niet onlogisch als het om chocola gaat, kan dat misschien niet meer. Voor je het weet staan er actiegroepen voor mijn appartement.

En om dezelfde reden kan wit ook niet. Mensen met zwakzinnige vermogens die niets te doen hebben maken je vrolijk voor racist uit. Letters met saucijzen, die bestaan ook, mag niet van de overheid, te veel vlees. Daarom moeten degenen die ik op het oog heb het met een symbolische letter doen. Sorry.


Als ik een sportverhaal maak voor het Alphens Nieuwsblad is het de bedoeling dat ik voor een foto zorgdraag. Daar is de vergoeding op gebaseerd. Helemaal prima, goede afspraak, maar nog afgezien van het feit dat ik niet over een fototoestel beschik zou ik dat ook niet kunnen. Daarom ben ik echt onwijs blij dat er bij diverse clubs mensen lopen die daar wel heel goed in zijn, het is echt een vak apart, en mij altijd van dienst zijn.

Een dikke F voor iedereen van het Fototeam ARC. Astrid coördineert dat team en stuurt de beschikbare mensen op pad. Meestal is dat haar partner Saskia. Het lijkt wel of dat kleine wijffie met haar grappige Duitse accent altijd slecht weer treft. Als ik haar dan ineengedoken op haar krukje voor de reclameborden zie zitten te rillen van de kou... Ik krijg gewoon medelijden met haar. Echt een kanjer voor de club. Als Saskia andere verplichtingen heeft schakelt Astrid Rob of Esther in. Vooral Rob Koolstra maakt bijzondere foto's.


Een B is er voor Paul Bahlmann. Bij Alphense Boys is Paul mijn vaste 'leverancier'. Nooit doe ik vergeefs een beroep op hem. Hij mag zich inmiddels ook wel een vakman noemen. Wouter Verël, met puntjes op de tweede e, staat altijd paraat als ik een plaatje nodig heb van AVV Alphen. Hij is een professional en krijgt de P. Hij heeft er overigens nooit de pee in.


Ook buiten de dorpsgrenzen zijn er fotografen op wie ik altijd kan terugvallen. Bij Aarlanderveen is Ed Nagtegaal altijd aanwezig en mag ik hem altijd benaderen. De E voor hem dus. Dat geldt bij Zwammerdam voor Jaap Peters. Ook hij is nooit te beroerd om mee te werken. Een hele beste J gaat richting Zwammerdam. Nog een P, maar dan voor Paul van Deurse. Hij is niet alleen een perfecte groundsman bij de tennisclubs, maar ook nog eens een uitstekende fotomaker.


Onwijs bedankt allemaal! Ik ben zoooo blij met jullie!

Meer berichten