Peter van 't Wout: "Bij dit kerstkoor repeteren we zo'n zes á zeven keer  op zondag na de kerkdienst en na Kerst is het weer klaar!"
Peter van 't Wout: "Bij dit kerstkoor repeteren we zo'n zes á zeven keer op zondag na de kerkdienst en na Kerst is het weer klaar!" (Foto: )

Peter van Het Alphense Kerstkoor: 'Een prachtig gelegenheidskoor'

Peter van 't Wout: "Ik ben een geboren en getogen Alphenaar en kom mijn hele leven al in de Adventskerk. Voor mij is dit een vertrouwd gebouw."

Alphen aan den Rijn - Peter: "Ik weet nog goed dat het Alphens Kerstkoor voor het eerst optrad op Eerste Kerstdag in 2000. Er deden bekenden en minder bekenden mee. Vanaf 2009 zing ik mee en heb daarna geen jaar meer overgeslagen. Ik zing dit jaar dus voor de tiende keer mee. Ik vind het erg fijn dat het kerstkoor een tijdelijk iets is, ik heb namelijk geen tijd om wekelijks met een koor te oefenen en nu is het zes á zeven keer repeteren op zondag na de kerkdienst, (natuurlijk ook thuis oefenen) en na Kerst is het weer klaar!"

Wees welkom

"Als gemeente Adventskerk voelen wij ons echt een centrumgemeente met onze prachtige kerk aan de Julianastraat in het hartje van Alphen aan den Rijn. Wij willen graag naar buiten treden en iedereen is bij ons welkom. En daar sluit het Alphens Kerstkoor naadloos op aan, omdat ook daar iedereen welkom is. Of je nu gelooft of niet, op Eerste Kerstdag vieren we met elkaar de geboorte van onze verlosser Jezus Christus in de Adventskerk. Dat is toch fantastisch!"

"Het koor zingt de bezielende leiding van Simon Stelling, dat is ook nog zoiets. Simon is natuurlijk een musicus in hart en nieren en daarom heel kritisch! Toch weet hij dat er ook deelnemers zijn die wat minder goed maat of toon kunnen houden, maar hij gaat daar heel professioneel mee om, bij dit koor "mag" dat gewoon. Met zo'n kleine tachtig deelnemers weet hij er in een week of zeven iets prachtigs van te maken."

Kom luisteren

"Ik zou iedereen van harte willen uitnodigen om op dinsdagmorgen 25 december om 10.00 uur naar ons te komen luisteren in de Adventskerk en de dienst met ons mee te vieren. En heb je wel eens getwijfeld om aan het koor deel te nemen? Niet meer doen en volgend jaar gewoon opgeven en meedoen! Je bent van harte welkom!"

Meer berichten