sportwethouder Gert-Jan Schotanus, Dave Kok en Erik Poel bij de kick-off van het NK tennis (van links naar rechts)
sportwethouder Gert-Jan Schotanus, Dave Kok en Erik Poel bij de kick-off van het NK tennis (van links naar rechts) (Foto: Paul van Deurse)

Nederlandse tenniskampioenschappen in Nieuwe Sloot

Van 10 tot en met 16 december worden in Tennis-en Squashcentrum Nieuwe Sloot de Nederlandse kampioenschappen tennis gehouden. Zoals het er nu voor staat zal het gehele nationale top, bij de dames, de heren en de rolstoeltennissers van de partij zijn.

Alphen aan den Rijn – Na elf jaar te gast zijn geweest in Topsportcentrum Rotterdam vond de KNLTB dat het tijd werd voor iets anders. Directeur Erik Poel: ''Het was niet zo druk meer de laatste jaren in Rotterdam en daardoor ook minder gezellig.

We hadden diverse locaties op het oog en uiteindelijk hebben we mede op advies van technisch directeur Jacco Eltingh besloten met Nieuwe Sloot in zee te gaan. Daar beschikken we over vijf banen en worden twee tennisarena's ingericht met plaats voor zo'n duizend bezoekers.''


Uitstraling

Als toernooidirecteur fungeert namens de KNLTB Guus van Berkel. Hij is onwijs blij met het feit dat alle nationale toppers hun deelname hebben toegezegd. ''Voor de uitstraling van een nationaal kampioenschap is dat uiteraard heel belangrijk.''

In ieder geval verdedigt Robin Haase zijn titel, maar ook Thiemo de Bakker, Tallon Griekspoor en Scott Griekspoor komen naar Alphen. Alphenaar Jelle Sels zal hoogstwaarschijnlijk ook meedoen.


Bij de vrouwen hebben onder anderen Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove hu komst bevestigd. Bij de rolstoeltennissers is de Oudewaterse Diede de Groot de torenhoge favoriet. Zij is lid van tennisvereniging Nieuwe Sloot en traint daar regelmatig.

Dave Kok is de manager van het racketcenter. ''We zijn hier allemaal uiteraard ontzettend blij. Bij de toewijzing heeft de bond ook mee laten wegen dat we in 2014 het wereldkampioenschap rolstoeltennis op prima wijze hebben georganiseerd. Sinds die tijd is de band tussen Nieuwe Sloot en de KNLTB heel intens. In hal 3 komt het centercourt en ook in hal 4 wordt gespeeld. Op de andere banen kunnen de deelnemers inspelen en die mogelijkheden waren in Rotterdam ook minder. We gaan er met een groot team vrijwilligers een mooi feest van maken.''


'n Blad met ballen

Er gebeurt voorafgaand en tijdens de kampioenschappen nog veel meer. Zo wordt op 8 en 9 december gestreden om de nationale titels padel. Padel is een vrij nieuwe racketsport die sterk in opkomst is. Een duo van Nieuwe Sloot is titelhouder. Tijdens de kick-off van de Nederlandse kampioenschappen in Nieuwe Sloot werd ook nog het zestig pagina's tellende bewaarnummer 'n Blad met Ballen' gepresenteerd. In dat glossy blad is alles te lezen waarmee Nieuwe Sloot zich bezighoudt.

Meer berichten