De Alphense Talkshow wordt aanstaande zaterdag 1 december gehouden in de foyer van Parkvilla in Park Rijnstroon.
De Alphense Talkshow wordt aanstaande zaterdag 1 december gehouden in de foyer van Parkvilla in Park Rijnstroon. (Foto: Alexander Kastelijn)

Arbeidsmigrant in Alphen, een vloek of een zegen?

De economie trekt aan, dus is er meer vraag naar arbeid. Arbeidsmigranten, voornamelijk uit Polen, vullen die gaten op. Worden Alphenaren er beter of slechter van?

Alphen aan den Rijn - Het is druk op de wegen. Een betaalbaar huis is moeilijk te vinden. Werkgevers moeten veel moeite doen om vacatures te vervullen. Het zijn een paar gevolgen van economisch betere tijden. Goedkope arbeidskrachten worden vooral gevonden on Oost-Europa. Hebben alle Nederlanders werk of vinden we ons te goed voor laaggeschoolde arbeid? Houden de arbeidsmigranten de economie draaiende en verdienen zij geld voor ons?


De komst van de arbeidsmigranten levert ook legio problemen op zoals huisvesting, verveling en culturele verschillen. Wonen zij met veel mensen onder slechte omstandigheden samen om de kosten te drukken? Pikken ze de goedkope woningen in waardoor er voor woningzoekende lange wachttijden ontstaan? Klopt het beeld van de dronken en vechtende Pool?


Met een ter zake kundig panel gaan we de problematiek bespreken. We streven ernaar om een breed beeld te krijgen van de situatie, maar ook wat we in de toekomst mogen verwachten. De namen van de deelnemers in het panel zijn nog niet bekend. We hebben een werkgever, een wethouder en andere direct betrokkenen uitgenodigd.


De presentatie is in handen van Ben Prins en Gerrit Willems en de livemuziek wordt verzorgd door René Lamberst. Kom en praat mee. Vrijwel elke Alphenaar krijgt in een of andere vorm te maken met arbeidsmigranten. Hoor of het een echt een probleem is.

DAT op 1 december

De Alphense Talkshow wordt aanstaande zaterdag, 1 december gehouden in de foyer van Parkvilla in Park Rijnstroon. De inloop is vanaf 15.30 uur. De talkshow wordt gehouden van 16.00 tot 17.30 uur. De toegang tot DAT is helemaal gratis. We verwachten een volle zaal. Na afloop van de show is er uitgebreid de gelegenheid tot napraten met een drankje. Van harte welkom a.s. zaterdag!

Meer berichten