Foto:

BOVO tours overgenomen

Bovo Tours uit Roelofarendsveen ging vorige week failliet. Gisteren werd bekend dat het touringcarbedrijf zal worden overgenomen door Jan de Wit Group uit Haarlem. De witte bussen van Bovo zijn een bekend verschijnsel in de regio. Bijna iedereen heeft er wel eens een ritje mee gemaakt, of het nu is voor een schoolreisje, en uitstapje voor ouderen of vervangend vervoer bij treinstoring. De touringscars kunnen dus blijven rijden.

ROELOFARENDSVEEN – Maandagmiddag werd door de overnamepartij het nieuws naar buiten gebracht. Dit gebeurde door publicaties op de website en de facebookpagina van Bovo Tours. In de verklaring wordt geen mededeling gedaan over de overname van het personeel. Of alle medewerkers hun baan kunnen behouden, is nog onzeker. Bij familiebedrijf Bovo Tours, dat 71 jaar geleden werd opgericht, werken veel mensen met langdurige dienstverbanden. "Wij zullen meegaan in sollicitatieprocedures," zegt woordvoerder Angelo Musch, zelf werkzaam als sales/marketing/communicatie manager bij Bovo. "We hopen natuurlijk dat de bestaande banen behouden blijven en dat de medewerkers daarbij voorrang krijgen."

Hoeveel mensen precies op de loonlijst staan, kan hij niet zeggen. In de media lopen schattingen lopen uiteen van 50 tot ruim 70. Volgens de woordvoerder werken op het kantoor van Bovo van oudsher veel mensen uit Roelofarendsveen en directe omgeving. "Ook komen er diverse kantoormedewerkers uit Alphen. De chauffeurs komen voor een groot deel ook uit de regio," zegt Musch. "Naast de chauffeurs met een dienstverband maken we veel gebruik van inhuur via uitzendbureaus. Er is een chauffeurstekort in de markt. Daarom werken we ook met zzp-ers."

Jan de Wit Group heeft aangekondigd per 1 december de activiteiten van Bovo over te nemen. Tot die tijd is het salaris van de medewerkers gegarandeerd via het UWV. "De salarissen zullen gewoon uitbetaald worden en er wordt gewoon doorgewerkt," zegt Musch. ''We zijn volledig in bedrijf."

Volgens Musch zijn de vakbond en de ondernemingsraad van Bovo actief betrokken bij de ontwikkelingen. Op de social media zijn de reacties wisselend: van hoopvol en positief gestemd tot bang voor banenverlies. Musch zelf moet ook solliciteren. "Ik zie wel hoe het loopt. Deze snelle overname is voor het bedrijf het beste. Het bedrijf kan blijven voortbestaan, de naam Bovo Tours blijft zelfs behouden, heb ik begrepen."

Door Morvenna Goudkade

Meer berichten