Foto: Arjan de Graaf

Den Horder schiet ARC richting kopgroep terwijl A' Boys verzuimt

door Theo van Egmond

ARC en Alphense Boys wonnen beide met miniem verschil. Alphense Boys blijft vooralsnog subtopper, maar ARC staat ondanks de pas tweede winstpartij slechts op twee punten van de verrassende nieuwe koploper Roda'46.

Alphen aan den Rijn – Echt een opwindende wedstrijd was het niet, die op sportperk Zegersloot tussen ARC en Huizen. De bezoekers die nog kans maakten op de eerste periodetitel, waren in de eerste helft af en toe gevaarlijk. Dat kwam in de meeste gevallen via de snelle en sterke rechterspits. Coen de Groot had er zijn handen vol aan, maar kreeg hem steeds beter in zijn zak.

Hij had zelfs de gelegenheid om zich enkele keren voorin te laten zien en maakte na 31 minuten zelfs de openingsgoal. Uit een hoekschop kwam de bal via wat heen en weer geschopt opeens voor zijn voeten en Coen haalde direct uit. In de periode daarvoor had hij met een geweldige sliding al een tegengoal voorkomen.


Na de pauze was Huizen de meer aanvallende ploeg, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers zelden. De thuisclub daarentegen hadden mogelijkheden om via snelle tegenaanvallen de voorsprong uit te bouwen, maar als het er echt op aan kwam faalde iedereen. Totdat de bal er in de eerste minuut van de extra tijd opeens aan de andere kant in lag: 1-1 dus.
Maar daar bleef het niet bij. Stefan den Horder, ook niet echt op dreef, ging achter de bal staan toen die in minuut 93 op zeventien meter van het doel werd gelet voor een vrije trap. Op weergaloze wijze krulde hij het projectiel in de kruising. Toch nog drie punten dus.

Alphense Boys

Alphense Boys startte sterk in de thuiswedstrijd tegen het laaggenoteerde VC Vlissingen en kwam in de vierde minuut al aan de leiding door een grandioze goal van Arjan Ouwendijk. De visite werd helemaal weg gespeeld, maar geen enkele van de vele mooie aanvallen werd doeltreffend afgerond. Zo stond het halverwege nog steeds 1-0 en dat was veel te weinig.
Na de pauze was aanvankelijk sprake van een zelfde klasseverschil, maar na de zoveelste gemiste kans zakte de ploeg ver terug en kreeg de toch matige opponent zelfs nog enkele kansen op de gelijkmaker. Met drie wissels werd het er alleen maar slechte op, maar de 1-0 bleef in stand.

Meer berichten