Foto: Foto:

Zielig

Sportpet door Theo van Egmond

Je zal maar heel mooi in een fraaie twee-onder-een-kapwoning wonen aan de Dennenlaan in Leimuiden. Kinderen keurig op hockey of paardrijden of tennis of de deur uit, goede baan of leuk pensioen en dan komt de gemeente Kaag en Braassem met een plan om het sportpark aan de Beukenlaan, aan de overkant van de Dennenlaan, maar toch op best wel gepaste afstand, te gaan herindelen. Een plan overigens dat vier jaar geleden al werd gelanceerd, maar dat door een gebrek aan overeenstemming tussen gemeente, voetbalvereniging Kickers'69, tennisclub Leimuiden en omwonenden niet van de grond kwam.


Arme bewoners van de Dennenlaan, ze gaan alsnog de barricaden op, want niet alleen worden hun woningen minder waard, maar vooral de geluidsoverlast die een en ander ongetwijfeld met zich gaat voortbrengen maakt ze woedend en teleurgesteld. Het wonen gaat een hel worden. Althans, met deze problemen denken de mensen te maken te krijgen nu de plannen daadwerkelijk eindelijk ten uitvoer gebracht gaan worden.


Best een goed idee eigenlijk van de gemeente. De tennisclub is straks heel blij, de voetbalvereniging is straks heel blij, de gemeente is straks heel blij en de projectontwikkelaar lacht wellicht het hardst. Wat is er aan de hand? Kickers'69 staat het huidige hoofdveld af, zodat op die grond 100 woningen gebouwd kunnen gaan worden. Het trainingsveld schuift op om ruimte te maken voor een extra tennisbaan. Uiteraard staat daar het een en ander tegenover. Er is een dot geld beschikbaar, ruim negen ton, om de voetbalclub de gelegenheid te bieden een nieuw kunstgrasveld te laten aanleggen en de daaruit voortvloeiende aanpassingen aan het complex te kunnen bekostigen. De club krijgt het hele bedrag en ziet zelf maar hoe ze het invult.


Het kunstgrasveld komt te liggen aan de kant van de Dennenlaan. Er zit een weg, een sloot en struikgewas tussen, maar de twee-onder-een-kappers van de Dennenlaan zijn van mening dat het straks een kakofonie van geluid gaat geven waardoor zitten in de tuin op zonnige dagen absoluut geen pretje meer zal zijn. Geluid dat gaat bestaan uit de kreten van trainende kinderen en fluitende jeugdtrainers. Op kunstgras kan namelijk bijna altijd getraind worden en dus ook in de avonduren. Overigens ligt het voetbal op de mooiste tuinzit periode, van begin juni tot eind augustus, stil, maar dat ter zijde.


De bewoners willen dat Kickers'69 een geluidswal, echt waar, langs het kunstgrasveld laat plaatsen. De club zou wel knettergek zijn als ze dat geld aan gaat uitgeven. Kickers'69 bestaat op 20 juni 2019 vijfitg jaar. Ik denk niet dat er veel overburen op het jubileumfeest afkomen. Veel te lawaaiig!

Meer berichten