Foto: Foto:

Nuttig bezig

Sportpet door Theo van Egmond

De netwerkborrel van de VOA werd vorige week in het sponsorhome van ARC gehouden. Dat was een goede zet van de sponsorcommissie, want wie weet levert zoiets nieuwe bedrijven op om zich aan te sluiten. Clubvoorzitter Irma Ligtvoet deed in ieder geval haar uiterste best om duidelijk te maken wat een prachtige vereniging de Alphense Racing Club is. Dat viel overigens niet mee, want zet een stel ondernemers bij elkaar in een kleine ruimte met een biertje en/of een wijntje en probeer ze dan maar eens stil te houden.

Tijdens de recent gehouden ledenvergadering werd Carel van de Graaf officieel tot penningmeester benoemd. Een betere was echt niet te vinden. Het bestuur slaagde er nog niet in om een nieuw bestuurslid technische zaken te vinden.

Ronald Kleijn, die naar verluidt heel goed werk heeft verricht, kon zich niet langer voor die functie vrijmaken. Ik ga ervan uit dat het bestuur wel enkele kandidaten op het oog heeft. Op dit moment is er nog niet al te veel haast bij, maar over een paar maanden beginnen toch alweer de besprekingen met trainers en het samenstellen van de selectie voor de voetbaljaargang 2019/2020. Bart Koetsier, sponsor en een echte ARC'er, zou mij een goed keus lijken, maar de vraag is of die drukke ondernemer er tijd voor heeft en zin in heeft.

Een ander die me zeer geschikt lijkt, is Paul Disseldorp. Hij doet al veel nuttige dingen voor de club, maar bestuurslid technische zaken lijkt hem op het lijf geschreven. Paul heeft verstand van voetbal, blijft altijd realistisch en schijnt op financieel terrein ook nog eens heel sterk te zijn. Besprekingen aangaan met trainers en spelers door het koppel Van de Graaf/Disseldorp lijkt me niet verkeerd. Maar ongetwijfeld was het bestuur ook al op deze gedachten te komen.

Ook Alphia hield haar algemene ledenvergadering en beschikt in de persoon van John Zuiderduin over een nieuwe secretaris die van wanten weet. Alphia heeft er in één klap ook vier nieuwe ereleden bij. Dat is eigenlijk wel veel, ereleden moeten immers niet al te veel op de lijst voorkomen, het moet toch iets bijzonders zijn. Een of twee van die vier die onderscheiding toekennen zou ten opzichte van de anderen ook niet echt eerlijk zijn. Immers Ruud Haakmeester, Hans van Oostrum, Hans Hengstmengel en Bas Koenekoop zijn natuurlijk alle vier echt goud waard. En Lid van Verdienste waren ze al.

Gefeliciteerd mannen en Alphia gefeliciteerd met vier van dergelijke krachten in huis. Verder veranderde er in bestuurlijk op zich niets bij Alphia. Iedereen zit op zijn plek, heeft het naar zijn of haar zin en het gaat voortvarend met de 99-jarige. Gewoon op dezelfde voet voortgaan dus!

Meer berichten