Foto:

De stadsdichter presenteert: Els Huurman

Els Huurman is geboren in het dorpje Terbregge. Ze komt uit een groot gezin met vier broers en drie zussen. Een gezin waar muziek binnen klonk en waar ze zich zelf kon ontplooien. Nu is ze moeder van drie kinderen en twee kleinkinderen, haar trots!

Het schrijven zat er bij Els al vroeg in. Verhalen en gedichten over alles wat ze waarnam. In 2010 werd haar eerste gedichtenbundel gerealiseerd met de titel 'Feelings on paper'. Er volgden nog zeven gedichtenbundels, te koop in de boekenwinkels. Ook zjin er bloemlezingen en boeken met korte verhalen. Geregeld draagt ze haar gedichten voor bij verschillende radiostations waar ze voor gevraagd wordt.

Organiseren is ook haar passie, na het schrijven. Zoals een gedichtenmiddag in Hellevoetsluis in het bekende Droogdok en het organiseren van een middag van de Open Momumentendagen in Hellevoetsluis. In 2014 begon ze met het Open Podium Hellevoetsluis. Het Podium is maandelijks een middag waar je thuis voelt.


Het gedicht 'Stroom' is geschreven voor Gedichtendag (Stichting Vrienden van de Hofvijver). Het is uit de verzamelbundel 'Hofvijver van Hoop' uitgereikt aan de toen voormalig voorzitter van de Tweede kamer, Gerdi Verbeet.


Stroom

In ondergrondse wateren

Stroomt het water in zijn eigen tempo voort

Zoals het gaat

Zoals het hoort

Dwalend door de gangen

Op zoek naar het licht

Zoals het moet

Zoals het hoort

We drijven met de stroming mee

In het donker

Vochtig en koud

Het licht in zicht

Na alles wat geweest is

Een duik in het diepe

Om in rustige wateren te keren

Meer berichten