Dirigent Simon Stelling is geen onbekende in de Alphense muziekwereld. "Ieder jaar zijn er weer nieuwe mensen, terwijl er ook leden zijn die volgens mij al vanaf het begin altijd hebben meegedaan."
Dirigent Simon Stelling is geen onbekende in de Alphense muziekwereld. "Ieder jaar zijn er weer nieuwe mensen, terwijl er ook leden zijn die volgens mij al vanaf het begin altijd hebben meegedaan." (Foto: )

Dirigent Simon van Het Alphense Kerstkoor

Het Alphens Kerstkoor is al een jarenlange traditie, die zeker terug gaat tot het jaar 2000. Elke week volgen wij de vorderingen en geven wij iemand anders het woord die deelneemt aan dit bijzondere koor. Dirigent Simon Stelling bijt het spits af.

Alphen aan den Rijn - Simon Stelling: "Ik kreeg destijds als organist en muzikaal leider van de Adventskerk de opdracht van de Kerkenraad om te proberen een gelegenheidskoor samen te stellen om de kerstviering op Eerste Kerstdag muzikaal luister bij te zetten. De eerste keer meldden zich zeker al zestig leden aan. In de jaren daarna groeide het koor uit tot soms wel meer dan honderd leden. Momenteel heeft het koor tussen de zeventig en tachtig leden."

Ieder jaar uitvoering
Met uitzondering van het jaar 2002, toen de omstandigheden het niet toelieten om het koor op te richten, is het koor elk jaar op Eerste Kerstdag in de Adventskerk te horen geweest. "Ieder jaar zijn er weer nieuwe mensen, terwijl er ook leden zijn die volgens mij al vanaf het begin altijd hebben meegedaan. Het koor staat voor iedereen open, ongeacht muzikale kennis of geloofsovertuiging. Voor de leden is dit evenement een hoogtepunt van het jaar; vooral als de uitvoering op Eerste Kerstdag dichterbij komt, ontstaat een ondefinieerbare sfeer. Ook in onze tijd van kerkelijke leegloop blijft de kerstviering op Eerste Kerstdag in de Adventskerk het drukst bezochte gebeuren van het jaar."

Niet moeilijk
"Het repertoire is van een zodanige moeilijkheidsgraad dat het binnen zes á zeven repetities voor iedereen haalbaar is. En ik zorg altijd voor een mix tussen het "oude vertrouwde" en kerstliedjes uit onze tijd. De partijen voor de diverse stemmen worden door mij ingespeeld en gepubliceerd op de website van de Adventskerk. Ook dit jaar is het Alphens Kerstkoor weer van start gegaan."

Wie alsnog mee wil doen kan aanstaande zondag, 18 november, om 11.45 uur aanhaken in de Adventskerk.

Meer berichten