Omgevingsmannen Bob, Ron en André ontvangen de Gouden Cap.  De voordracht is strikt geheim en wordt jaarlijks bij het begin van het carnavalsseizoen bekend gemaakt.
Omgevingsmannen Bob, Ron en André ontvangen de Gouden Cap. De voordracht is strikt geheim en wordt jaarlijks bij het begin van het carnavalsseizoen bekend gemaakt. (Foto: Lex van den Hoek)

Cascarvieten krijgen sleutel en adopteren kiwi Tuatahi

Burgemeester Spies, in aanwezigheid van wethouders Van As en Schotanus, overhandigde op zaterdagmorgen de tiende - en niet op de gebruikelijke elfde van de elfde - om 11.11 uur de sleutel van de stad aan Prins Cascar LIII (drieënvijftigste). Met de start van deze officiële handeling op het Thorbeckeplein heet de stad Alphen aan den Rijn tot aan het einde van het Carnavalsseizoen Castellum.

Castellum - Hierna werd de Gouden Cap uitgereikt. De Gouden Cap is één van de hoge onderscheidingen van de Cascarvieten. Dit wordt uitgereikt op voordracht van de burgemeester aan een verdienstelijk ambtenaar of aan een groep medewerkers.

Dit jaar viel de eer te beurt aan drie omgevingsmannen: Bob Hengeveld, Ron Angenent en André van Dijk. Samen met bewoners zetten zij zich dagelijks in voor een fraaie groene gemeente met gezellige sociale buurten en een gezonde leefomgeving. Het belangrijkste motto van de mannen is: "Aanpakken, Meewerken en Samen doen". Ook het zinnetje "het bestaat niet" staat niet in hun vocabulaire. De burgemeester werd bedankt voor de voordracht en wenste haar nog veel meer ambtenaren die dat klein zinnetje "het bestaat niet" tot hun motto aannemen.


Kiwi Tuatahi

Na het uitreiken van de Gouden Cap adopteerden de Cascarvieten de pas in het Park Avifauna geboren Kiwi Tuatahi. Voor deze bijzondere gelegenheid was zelfs een Reuzenkiwi aanwezig en deelden de leden van de Cascarvieten in samenwerking met de Groente- en Fruitspecialist Robin Vanenman, heerlijke verse kiwi's uit aan de marktbezoekers.

Prins Cascar LIII maakte bekend dat de Cascarvieten als vaste feestbewoners van Avifauna trots zijn dat het park als eerste in Nederland is gelukt deze bedreigde bruine loopvogel gezond ter wereld te brengen. Vervolgens deelde hij mee dat de Cascarvieten de Kiwi Tuatahi graag in haar gelederen willen adopteren. De officiële adoptiepapieren en het daarbij behorende symbolische geldbedrag van 111,11 euro voor heerlijke wormen, worden zo snel mogelijk overgedragen.

Meer berichten