Foto:

Taaldocenten Tom genomineerd voor Taalheldenverkiezingen

De docenten van Tom in de buurt dingen mee naar de provinciale uitverkiezing TaalHelden van de Stichting Lezen en Schrijven. Op 3 november maakt de jury bekend wie dit jaar de taalvrijwilliger, de bruggenbouwer en de cursist van Zuid-Holland zijn. Worden onze taalhelden benoemd tot provinciale taalheld?

Regio - Met de TaalHeldenprijs vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In alle provincies worden TaalHeldenprijzen uitgereikt en hieruit worden in januari 2019 drie landelijke TaalHelden verkozen.

In oktober zijn de taaldocenten genomineerd in de Taalheldenverkiezing vanwege hun bijzondere inzet voor taal in de categorie Taalbegeleider. Team Noord van Tom in de Buurt heeft dit team van docenten genomineerd vanwege hun, soms al jarenlange, inzet als vrijwilligers. "Jullie enthousiasme, bevlogenheid en betrokkenheid is aanstekelijk en inspirerend. In tijden van verandering en hectiek is gebleken dat jullie met elkaar de taallessen van Tom in de Buurt Noord zelfstandig gaande hebben gehouden. Jullie wierven zelf nieuwe vrijwilligers, vallen voor elkaar in tijdens ziekte of vakantie en verzorgen met elkaar een periodiek overleg. Met elkaar dragen jullie niet alleen actief bij aan het leren van een nieuwe taal, maar ook op het sociale en maatschappelijke vlak maken jullie verschil."

Meer berichten