Els geeft aan het prachtig te vinden dat de groep zo hecht is met elkaar. Ze steunen elkaar al jaren in goede en slechte tijden. Na het sporten drinken ze ook altijd een kopje koffie of thee samen.
Els geeft aan het prachtig te vinden dat de groep zo hecht is met elkaar. Ze steunen elkaar al jaren in goede en slechte tijden. Na het sporten drinken ze ook altijd een kopje koffie of thee samen. (Foto: )

Al 26 jaar samen in beweging en nu op de barricades

De beweeggroep waar onder andere Mieke, Kees en Els al jaren met plezier sporten is al sinds 1992 actief. Toen vlak voor de zomervakantie bleek dat hun trainer geen les meer kon geven, sprongen ze in de bres om de enthousiaste groep bij elkaar te houden. Gelukkig vond de beweeggroep van ruim 25 senioren een nieuwe trainer in Mitchel Hoogervorst van Alphen Beweegt.

Alphen aan den Rijn - Mieke vertelt over de onzekere begintijd van de activiteit die tegenwoordig bekend staat als Senioren in Beweging. Begin jaren 90 had Erika Terpstra als speerpunt dat ouderen meer moesten bewegen. Vanuit de gemeente werd in de Oude Wereld gestart met beweegaanbod voor een klein groepje 50-plussers. Er waren wisselende dagen en tijden en het was iedere keer weer afwachten wie er op kwam dagen.

Uiteindelijk begon het echt doorgang te vinden en kwamen er steeds meer deelnemers bij. Momenteel bewegen er rond de 25 mensen mee op de maandagochtend bij DOS Sporthome. De leeftijd loopt uiteen van begin 60 tot eind 80, de oudste deelnemer is zelfs 86 jaar. Toen de hechte groep te horen kreeg dat hun trainer zou stoppen, zetten ze alles in het werk om een nieuwe leraar te vinden zodat ze bij elkaar konden blijven.


De barricades op

Kees zorgde er voor dat het contract met DOS Sporthome werd verlengd. En via Alphen Beweegt werd beweegcoach Mitchel nog in zijn vakantie gevraagd om les te geven aan dezelfde groep waar hij vijf jaar eerder stage had gelopen.

Mitchel traint diverse Senioren in Beweging-groepen verspreid door heel Alphen aan den Rijn. DOS Sporthome heeft in de grote zaal al het benodigde materiaal zodat de deelnemers iedere week weer verrast worden met afwisselende beweegactiviteiten.

"We laten ons niet zomaar uit het veld slaan. We hebben al vele trainers en locaties versleten en de groep is nog steeds bij elkaar. Iedereen wil zich ook inzetten voor het voortbestaan van onze beweeggroep."

Els geeft aan het prachtig te vinden dat de groep zo hecht is met elkaar. Ze steunen elkaar al jaren in goede en slechte tijden. Al die jaren delen ze heel veel met elkaar doordat ze elkaar sowieso op de maandagochtend treffen. Na het sporten drinken ze ook altijd een kopje koffie of thee samen, niet alleen het bewegen maar ook het sociale stukje maakt Senioren in Beweging zo belangrijk.


Ook deelnemen?

Mieke, Kees en Els zijn van plan om nog jaren lekker in beweging te blijven. De groep staat altijd open voor nieuwe deelnemers, dus bent u 50+ en heeft u tijd op de maandagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur? Kom dan vooral een keertje langs bij DOS Sporthome, Dillenburg 4 in Alphen aan den Rijn.

Meer berichten