Zondag 21 oktober 2018 om 18:33. Thijs Hoogenboom krijgt de laatste weken als spits van Alphense Boys de voorkeur boven Patrick Krop. Hij scoorde opnieuw. FOTO: Paul Bahlmann
Zondag 21 oktober 2018 om 18:33. Thijs Hoogenboom krijgt de laatste weken als spits van Alphense Boys de voorkeur boven Patrick Krop. Hij scoorde opnieuw. FOTO: Paul Bahlmann (Foto: Paul Bahlmann)

Alphense Boys naar een zege en bij ARC opnieuw gelijkspel

Alphense Boys bracht vooral op inzet Halsteren de eerste nederlaag toe. ARC draait nog niet soepel en mocht uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel bij CSW.

door Theo van Egmond

Alphen aan den Rijn - CSW-ARC was een slechte wedstrijd met weinig hoogtepunten. Ook van doelkansen was slechts sporadisch sprake. In de eerste helft was aan ARC-zijde alleen Luuk Samsom enigszins gevaarlijk met een afstandsschot en verzuimde Jeroen Borsboom van dichtbij binnen te koppen. Kort na de hervatting kwam de thuisclub aan de leiding toen uit een scrimmage een hoekschop de bal van dichtbij als laatste werd geraakt door een CSW-speler.

De tweede helft was net zo saai, maar leefde een beetje op toen tien minuten voor tijd de minst slechte ARC'er Huib Oversloot wegens natrappen door Roelof Luinge werd weggestuurd. Met tien man kwam de equipe van Mark Evers in minuut 90 toch nog op gelijke hoogte. Op aangeven van invaller Neal Arnoldus verrichtte Stefan den Horder zijn enige goed actie door de bal feilloos in te koppen. Toch nog een punt dus en eigenlijk was een gelijkspel wel de juiste verhouding. Winnen verdiende namelijk niemand.
Zaterdag komt Zwaluwen'30 op bezoek, een club die vorig seizoen door ARC niet te kloppen viel. Huib Oversloot zal er in ieder geval niet bij zijn, hem wacht een schorsing van een aantal wedstrijden.

Alphense Boys

Alphense Boys werd in de openingsfase door de bezoekende ongeslagen koploper Halsteren overlopen. Tegengoals bleven echter uit, maar na een minuut of tien herpakte de equipe van Hein van Heek zich en ontstond een heerlijk duel tussen twee gelijkwaardige en enorm hard werkende teams. De grootste kansen waren vervolgens voor Alphense Boys, maar het duurde tot minuut 25 voor de openingsgoal viel. Thijs Hoogenboom was weer eens de producent daarvan.
In de tweede helft kon het alle kanten op. De gastheren waren over het algemeen wellicht iets beter, maar af en toe waren de bezoekers behoorlijk gevaarlijk. De uitblinkende keeper Tim van der Linden was deze middag echter onpasseerbaar. Toen invaller Boris Zanoli met nog acht minuten op de klok na prima werk van Milan Stiphout de 2-0 binnenschoot was het wel gebeurd. Zondag gaan Van Heek en consorten op visite bij Baronie dat vijfde staat met twee punten achterstand op koploper Groene Ster.

Meer berichten