Foto: Riekelt Bezemer

Duurzaam wonen leeft: ruim 165 bezoekers Duurzaamheidsmarkt

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, organiseerde Rabobank Groene Hart Noord een Duurzaamheidsmarkt bij de Dyck in Woubrugge. Met deze markt bracht de bank verschillende partijen met duurzame oplossingen, gemeenten, Greenhome en particulieren samen. Bezoekers lieten zich informeren over hoe je met duurzame investeringen in de woning kan besparen op de energierekening, het comfort in huis verhoogt en het milieu spaart.

Ondernemers en vakmensen uit de regioTijdens de duurzaamheidsmarkt beantwoordden vertegenwoordigers van 14 bedrijven uit de regio de vele duurzaamheidsvragen van de bezoekers. Dat duurzaamheid leeft blijkt wel uit de vele gesprekken die de ondernemers hebben gevoerd en variëteit van onderwerpen die aan bod kwamen: van verwarmen, warmtepompen, duurzaam bouwen en verbouwen, zonnepanelen, duurzame ketels, vloer- en wandverwarming, luchtbehandeling, isolatie van daken en vloeren, kunststof kozijnen, pelletkachels tot aan ledverlichting. De gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude waren aanwezig om de bezoekers te informeren over subsidiemogelijkheden. Tussendoor werden de bezoekers getrakteerd op (h) eerlijke hapjes van Restaurant de Dyck.

Tijd voor duurzame en energiebesparende oplossingenGreenhome, het onafhankelijke platform voor verduurzamen van woningen, en de Rabobank hielden doorlopend informatiesessies over besparings-, duurzaamheids-, en financieringsmogelijkheden. 'Wij kijken terug op een zeer geslaagd event met een overweldigende belangstelling. De informatiesessies zaten meer dan vol en de ondernemers waren constant in gesprek. Duurzaam wonen leeft enorm, de tijd is rijp voor energiebesparende en duurzame oplossingen' aldus Lonneke Tax, commercieel directeur bij Rabobank Groene Hart Noord'.

Winactie
Onder de bezoekers van de Duurzaamheidsmarkt werd een waardecheque van € 250,00 verloot. De gelukkige winnaar, meneer Keijzer uit Nieuwveen, mag deze cheque besteden bij één van de deelnemende bedrijven uit de regio.

Meer berichten