Foto: Foto:

Na goed overleg

Sportpet door Theo van Egmond

Katwijk werd vorig seizoen kampioen van de tweede divisie. In een zinderende laatste wedstrijd werd medekandidaat Kozakken Boys verslagen. In principe heb je helemaal niets aan een kampioenschap in de tweede divisie, want ondanks de zogenaamde KNVB-piramide is promoveren vanuit de tweede divisie niet mogelijk. Degraderen wel.

De beste zijn van de halve prof/amateurclubs in Nederland is echter toch een hele eer. Zeker in een streek waar de concurrentie groot is en elke club de ander wil aftroeven. In het kampioensseizoen was aanvankelijk Alfred Schreuder de succesvolle trainer.


In januari 2017, Katwijk stond bovenaan, kreeg hij een aanbieding om in Amerika bij een club te gaan werken en omdat hij daarvoor een heleboel dollars kon ontvangen, vertrok hij stante pede bij de club waar hij het zo naar zijn zin had. Even een afkoopsommetje aan v.v. Katwijk betalen en pleite.

Jack van den Berg nam de trainersfunctie bij de club over. Dat leek van beide kanten een goede keus, Van den Berg had en heeft een naam in de nationale amateurvoetbalwereld. Hij werkte als zodanig onder meer negen jaar voor v.v. Barendrecht. Katwijk werd onder leiding van Van den Berg dus kampioen en dan ga je met veel plezier met elkaar door.


Vorige week werd de trainer door de club ontslagen. Katwijk stond slechts vijfde en, nadat op eigen veld van Excelsior Maassluis verloren werd, vond de club het wel genoeg geweest. Kennelijk werden de grote sponsors wat zenuwachtig omdat hun club met hun vele poen erin echt niet vijfde mag staan. Dat een paar dagen eerder in het bekertoernooi nog een verlenging tegen Heerenveen werd afgedwongen telde opeens niet meer.

Ik schat de verdiensten van een trainer bij een club als Katwijk in op een slordige vijftigduizend euro. Dat wordt dus dokken, maar daar zal de hoofdsponsor wel voor zorgdragen.

Volgens Jack van den Berg was er vanaf het allereerste moment dat hij in Katwijk aan de slag ging geen klik met de spelersgroep. Best gek als je kampioen werd en gewoon aan een nieuw seizoen begon.

O ja, om misverstanden te voorkomen: club en spelers zijn na goed mondeling overleg uit elkaar gegaan. Natuurlijk!

Meer berichten