Foto:

Echt gala

Sportpet door Theo van Egmond


In 2012 organiseerde boksschool Teus de Kruyf voor de eerste keer een bokstoernooi. Dat vond plaats in de turnhal van DOS. Dat was een aardig succes en een jaar later werd de halve Rijnstreekhal als bokszaal ingericht. Ook dat bleek te voorzichtig ingeschat en weer een jaar verder kon Teus met medewerking van zijn trouwe sponsors van het eerste uur Ruiten Troef (Ludo Straver) en Werner Finkenflügel (Finkenflügel Dakbedekkingen) de hele hal afhuren. Het evenement werd allengs groter en het niveau van de binnen te halen boksers steeds hoger.


Afgelopen zaterdag was het tijd voor de zevende aflevering. Inmiddels mag Teus zijn evenement zonder kapsones absoluut boksgala noemen. Want wat hij zaterdagavond presenteerde was echt van een hoog niveau. Veel steun kreeg hij in de voorbereiding van goede vrienden Dave Geukes, Willem Arlman en Marie Louise Snel. Arlman was in bijna alle gevallen de speaker van dienst, maar deze keer fungeerde hij samen met echtgenote Maartje als voortreffelijke gastheer, Willem weet met zijn losse, maar degelijke aanpak altijd wel van wanten, maar dat Maartje, altijd toch wat teruggetrokken, dat ook in zich had had ik niet verwacht.


Wie een evenement als een bokstoernooi op poten zet, krijgt steevast te maken met afzeggingen. Dat schijnt normaal te zijn in dat wereldje. In allerijl moest Teus ook nu weer op zoek naar geschikte en gelijkwaardige opponenten voor Team Alphen om het op te nemen tegen veel boksers uit Engeland. Daarin was hij weer uitstekend geslaagd.


Overal probeert men tegenwoordig rondemissen en pitspoezen weg te halen bij sportevenementen. Gewoon van afblijven, zou ik zeggen. Bij het boksgala van Teus de Kruyf vervulde Ashley de rol van rondemiss op een manier die ze zelf heel leuk vond, maar ook waarvan het publiek echt vrolijk werd.


Uiteraard had Teus het voor sponsors, genodigden en pers weer meer dan voortreffelijk voor elkaar. De Rijnstreekhal zal nu onderhand wel een keer plat gaan. Teus heeft dan al plannen in zijn hoofd om toch door te kunnen gaan. Want het boksgala van deze bondscoach blijft op deze manier wel degelijk heel recht overeind staan.

Meer berichten