Negen doelpunten bij Alphen-DIOS. Dat betekende vaak drukte in de strafschopgebieden. De Alphen-goals werden gemaakt door Aron Benoid, Daniël van Leeuwen (twee) en Mansour el Bernichi.
Negen doelpunten bij Alphen-DIOS. Dat betekende vaak drukte in de strafschopgebieden. De Alphen-goals werden gemaakt door Aron Benoid, Daniël van Leeuwen (twee) en Mansour el Bernichi. (Foto: Wouter Verël)

ARC en AFC zijn gelijkwaardig en AVV Alphen houdt open huis

ARC dacht het dit seizoen te kunnen gaan doen met onder anderen nieuwkomer Richard Bakker en eindelijk weer Maurits Splinter. Zij leken voorbestemd om het middenveld aanvallende impulsen te geven. Dat gaat het echter niet worden. Beiden raakten in de wedstrijden om de beker voorafgaand aan de competitie dermate geblesseerd dat ze in het seizoen 2018/2019 niet meer aan voetballen toekomen. AVV Alphen gaf de drie punten cadeau aan DIOS.

Alphen aan den Rijn – ARC-trainer Mark Evers heeft wel in zijn hoofd hoe hij het gemis van deze twee spelers denkt te kunnen oplossen, maar na de openingswedstrijd in Amsterdam tegen het uit de Hoofdklasse gedegradeerde AFC zal hij toch weer moeten gaan puzzelen.


ARC kwam na een kwartier op achterstand nadat de defensie, zonder de geschorste Huib Oversloot, zich wel heel gemakkelijk had laten uitspelen. Drie minuten verder stond het alweer gelijk. Stefan den Horder, de beste man aan AFC-zijde, raakte de bal niet echt goed, maar het was genoeg voor de 1-1. De bijzonder onzekere doelman Gijs van Zetten zag de bal langzaam in de hoek rollen. Ondanks diverse kansen aan beide zijden in een leuke open wedstrijd bleef het daarbij tot de pauze.

Zeven minuten na de hervatting kwamen de bezoekers uit Alphen op voorsprong. De nieuwe van Noordwijk gekomen spits Jeroen Borsboom was nog niet veel aan de bal geweest toen hij uit een prima voorzet beheerst binnentikte. In een fase dat de thuisclub een overwicht had viel na zeventig minuten de gelijkmaker. Doelman Aäron Balk ging bij een hoekschop gruwelijk in de fout en Mitchell Faerber had voor het intikken: 2-2. In de resterende tijd kon het nog alle kanten op, al was ARC dichterbij de 3-2 dan AFC, maar het bleef bij die 2-2. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel wel een juiste uitslag.


Alphen

Alphen scoorde in de thuiswedstrijd tegen DIOS maar liefst vier keer. Dat was echter niet genoeg voor zelfs maar één punt, omdat tot vijf keer toe gestuntel in de defensie en op het middenveld de opponent in de gelegenheid werd gesteld een tegengoal te realiseren. Zo eindigde de amusante maar slechte wedstrijd in 4-5. De Alphen-goals werden geproduceerd door Aron Benoid, Daniel van Leeuwen (twee) en Mansour el Bernichi.


Sjaak Zwart

Een van de toeschouwers bij AFC-ARC was Sjaak Swart. Zijn kleinzoon Justin speelde mee in het Amsterdamse team. Mister Ajax liep constant af te geven op het spel van ARC. Hij vond het maar een schopploeg, die stevig aangepakt moest worden.

Meer berichten