(Niet) goed genoeg

Sportpet door Theo van Egmond


Ooit speelden AFC en Alphense Boys op het hoogste amateurniveau tegen elkaar. Ik kan me nog herinneren hoe mensen zich groen en geel ergerden aan die kakkers uit Amsterdam die hun Porsches, Bentley's en Maserati's bij gebrek aan hun ogen passende parkeerplekken lukraak op de stoep neer mikten. Zaterdag speelde ARC een uitwedstrijd tegen de Amsterdamsche Football Club. Ik was zeer benieuwd hoe het er bij zo'n gerenommeerde club met tal van bobo's in de gelederen nou echt aan toe gaat. Dat zou toch best een leuke middag worden met allerlei lekkere drankjes en hapjes. Dat viel enigszins, lees zwaar, tegen.


Vorig seizoen degradeerde het zaterdagteam uit de Hoofdklasse en speelt nu dus in de eerste klasse. Best nog een behoorlijk niveau. Het zaterdagteam telt bij de club echter totaal niet mee, alles draait er om de zondagploeg, uitkomend in de tweede divisie. Een hoekje van het grote clubhuis, maar zeker niet gezellig ingedeeld, deed dienst als ontvangstruimte. Een oudere heel aardige dame trad op als gastvrouw en liep zich het schompes heen en weer naar de bar om de bezoekers van koffie te voorzien. Een digitale uitdraai van het wedstrijdformulier kwam er niet. ''Met het oog op de Wet op de Privacy.'' Wel was er een met de hand geschreven lijstje met de namen van de spelers van de thuisploeg. De pers mocht dat wel stuk voor stuk overschrijven.


De wedstrijd zelf werd gespeeld op een bijveld van kunstgras. Het echte veld is alleen bestemd voor het eerste zondagteam. Een scorebord ontbreekt daar en een omroeper eveneens. Aan een van de lange zijden en achter een van de doelen kan niemand staan. Het houdt daar gewoon op. En een broodje bal kost 3,50 euro - op een bord en met bestek, dat wel. Schijnt overigens een beste bal te zijn. Biefstuk met friet en sla kan besteld worden voor 13,50 euro. Uitsmijter en kalfsschnitzel staan ook op het menu. In de parkeergarage in de directe omgeving was volop ruimte. Later begrepen we waarom. Voor een plaats is dat ingewikkelde gebouw van 14.15 tot 16.45 uur moest vriend Marius 22 euro aftikken. Promoveren naar ARC, dan hoeven we daar niet meer naar sportpark Goed Genoeg toe.

Meer berichten