Ladies Night in het centrum van Alphen begint langzaamaan een traditie te worden. Op vrijdag 28 september zijn er vele acties en de winkels zijn geopend tot 22.00 uur.
Ladies Night in het centrum van Alphen begint langzaamaan een traditie te worden. Op vrijdag 28 september zijn er vele acties en de winkels zijn geopend tot 22.00 uur.

Ladies Night vol acties in het centrum

Ladies Night in het centrum van Alphen aan den Rijn begint langzaamaan een traditie te worden. Op vrijdag 28 september, de laatste vrijdagavond van september, zeggen de winkeliers de zomer vaarwel en maken zich op voor het najaar en de gezellige wintermaanden.

Alphen aan den Rijn - De centrumwinkeliers houden deze koopavond, voor de vierde keer alweer, hun deuren open tot 22.00 uur. Winkels hangen vol met de nieuwe herfst- en wintercollecties en de laatste seizoentrends zijn overal te vinden.

"Er is deze avond voor het winkelende publiek van alles te doen in het Alphense Centrum", zegt centrummanager Marc Krimpenfort. VOC-voorzitter Kees van Keeken vult aan: "Veel winkeliers hebben speciale aanbiedingen en acties. Zo'n langere avondopenstelling leent zich daar goed voor."

NK standwerken

"Verkopen" is artikelen op een creatieve manier aanprijzen, de voordelen benoemen en de koper verleiden tot aankoop. Een kunde die standwerkers beheersen. Dit jaar heeft de organisatie van Ladies Night het Nederlands Kampioenschap standwerken naar Alphen gehaald.
Door het hele centrum strijden veertig standwerkers om de titel 'Standwerker 2018'. Van 12.00 tot 21.00 uur beoordeelt de jury hen. De prijsuitreiking is rond 21.30 uur bij Carla's Lunch en Diner in de Raadhuisstraat.

Loungen en cocktails

Op het Rijnplein is een piano/cocktailbar ingericht om even uit te blazen. In de week voor Ladies Night ontvangen bezoekers bij aankopen in de winkels op het Rijnplein een cocktailkaart. Deze geeft recht op een gratis cocktail in de pianobar en deelname aan de loterij. Een crazy pianist zorgt voor de muziek.
Voor wie nog geen cocktailkaart heeft, de modepolitie heeft deze ook op zak.

Extra shoptegoed

In de Julianastraat, Pieter Doelmanstraat, Van Boetzelaerstraat en Raadhuisstraat lopen twee grote Tassendames rond. Ze verrassen het publiek met shoptegoed. Bezoekers kunnen bij aankopen met deze "tassen" verrast worden. Trek een envelop en het bedrag wordt direct met je aankopen verrekend.

Modepolitie

In het centrum is de modepolitie – modeagent Damien Genefaas met zijn twee assistenten – op zoek naar acht kandidaten, voor een fashion make-over. Zij krijgen een nieuwe outfit, kapsel, visagie en een nieuwe look aangemeten.

Thorbeckeplein

Natuurlijk maakt het opgeknapte Thorbeckeplein deel uit van de activiteiten. De grotere standwerkers vertonen er hun speciale verkooptechnieken. Het plein leent zich ook prima voor muziek. De Bende van Ellende, winnaar van het DAT straatmuzikantenfestival 2017, maar ook Schering & Inslag en Bottle Up & Go die aan het laatste straatmuzikantenfestival deelnamen, treden op.

Aarhof

Winkeliers in winkelcentrum de Aarhof geven voor Ladies Night VIP-kaarten weg voor het Rad van Fortuin. Tijdens Ladies Night draait meermalen een Rad met schitterende prijzen. Klanten ontvangen bij de hostess een lotnummer. De viervoudige kampioen Standwerken verzorgt vanaf 17.00 uur elk uur een trekking.


Op het Hemaplein komt een beautysalon, met kapper, visagist en manicure voor beautytips. Verder krijgen de kandidaten van de modepolitie er hun beautybehandeling.

Feestelijke afsluiting

De feestelijke afsluiting van Ladies Night, van 21.00 tot 22.00 uur, is ook dit jaar in handen van de bekende driemansformatie Helemaal Top. Ladies Night zorg dat iedereen, winkeliers en winkelend publiek, klaar is voor de wintermaanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden