Koen Hijman, vorig jaar nog tweede heer, was de winnaar bij de mannen. Hij liep de tweede ronde van 5 km op één schoen, desondanks wist hij de snelste tijd neer te zetten.
Koen Hijman, vorig jaar nog tweede heer, was de winnaar bij de mannen. Hij liep de tweede ronde van 5 km op één schoen, desondanks wist hij de snelste tijd neer te zetten. (Foto: Pim Bakker)

Heroïsche Triathlon Alphen onder barre weersomstandigheden

De vierde editie van de Triathlon Alphen van afgelopen zondag bleek een heroïsche te worden. Waar gestart werd met vrijwel windstil en droog weer met de Sprint afstand, werd Kwart afstand een heel ander verhaal en werd dan ook afgelast.

Alphen aan den Rijn - Wind, kou en flinke regen zorgden tijdens het fietsen al voor een aantal onderkoelde atleten en dat aantal steeg in rap tempo. Met enorm veel pijn in het triathlonhart heeft de organisatie besloten de wedstrijd te staken. Er kon niet langer worden ingestaan voor de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers.

In deze barre omstandigheden werd Koen Hijman, vorig jaar nog tweede heer, winnaar bij de mannen. Hij zette de snelste looptijd neer en haalde zo de koploper in de wedstrijd tot dan toe, Ian Pennekamp, nog in. Het jonge talent Ian werd tweede en snelste zwemmer Emil Hoogstad behaalde de derde plaats. Pascal Valentijn greep net naast de bloemen met een knappe vierde plaats.
Maaike Vooren maakte met haar snelle zwemonderdeel een goede start van de race. Met maar drie mannen voor haar het water uit, stapte ze met een flinke voorsprong op de andere dames de fiets op. Met nog twee goede onderdelen wist ze deze voorsprong tot aan de finish te behouden. Tweede dame werd Dieuwertje Bax en de derde prijs was voor Tanya ten Velden.


De Sprint afstand, die qua weersomstandigheden wat rustiger verliep, was ook spannend. Jeroen van der Lienden, die met bijna twee minuten achterstand op de eerste zwemmer de fiets op ging, zetten een hele sterke fiets- en looptijd neer waarmee hij eerste werd. Op de tweede plaatste eindigde Raymond Pet, gevolgd door zijn jongere broer Martin, die de snelste zwemtijd noteerde.

Winnares bij de dames, Mandy Verbakel, kwam tussen de mannen als vierde uit het water. Tweede dame was Loes van Ooijen, zij wist de tweede fietstijd van het gehele deelnemersveld te realiseren. De derde plek bij de dames was voor Tanja de Boer.

Meer berichten