Gijs Piera (midden) organiseerde met collega-ondernemers zaterdag het grote  jubileumfeest van VOA.
Gijs Piera (midden) organiseerde met collega-ondernemers zaterdag het grote jubileumfeest van VOA. (Foto: Morvenna Goudkade)

Ondernemers organiseren bal masqué

Normaal klinkt er blokfluitmuziek en krijgen kinderen er pianoles, sinds de muziekschool er is gevestigd. Maar zaterdagavond was het Oude Raadhuis in Alphen het domein van gemaskerde mannen en mysterieuze vrouwen. Wat was er aan de hand? Ondernemersvereniging VOA hield een bijzonder jubileumfeest, want de club bestaat 65 jaar. Deze krant nam een kijkje bij de allerlaatste voorbereidingen.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kort voor aanvang van het feest ziet het monumentale pand er prachtig uit. Het heeft een complete metamorfose ondergaan. Aangekleed met bloemen en feestdecoraties, de oude raadszaal ingericht als stijlvolle feestzaal en leslokalen die zijn omgetoverd tot cocktailbar, sushibar en casino.

"Een hoop werk, maar dan heb je ook wel wat," vindt Gijs Piera, die bezig is met de laatste klusjes. De ondernemer, van PrintGarden in Alphen, is bestuurslid bij VOA en voorzitter van de programmacommissie. Samen met zijn team heeft hij het jubileumfeest georganiseerd. "Dat VOA 65 jaar bestaat vonden wij reden voor een extra bijzonder feest, qua locatie en ambiance. We hebben aan de gemeente gevraagd of we het Oude Raadhuis mochten gebruiken. Daarmee hadden we een toplocatie te pakken."

Onderneemster Mirella van der Weerd, bekend van haar modezaken TOF en GAAF in het centrum van Alphen, heeft met de overige commissieleden het concept voor het feest bedacht. "We zijn met z'n allen ideeën gaan verzinnen. Een bal masqué vonden we heel leuk en spannend met die maskers," zegt Mirella.

Met het ambitieuze plan heeft de commissie zich een hoop werk op de hals gehaald, want er moest veel geregeld worden en ook moest het pand zelf klaargemaakt worden voor het feest. "Vrijdagavond hebben we het gebouw leeggehaald en zaterdagochtend vanaf zeven uur zijn we gaan opbouwen," vertelt Denise Lieftink, in het dagelijks leven werkzaam bij Flynth Adviseurs & Accountants.
"Ik had er in het begin wel wat twijfels bij, het is een prachtig pand, maar er moest heel veel gebeuren. We hebben enorm met meubels gesjouwd." Niet alles kon verplaatst worden. "De vleugel hebben we laten staan, daar hebben we een mooie doek overheen gelegd."

Voor het gemaskerde bal worden 250 gasten verwacht. De dresscode is feestelijk, in de stijl van het carnaval van Venetië. "Als mensen kaartjes bestelden, konden ze meteen een masker reserveren,'' legt Mirella uit. Ze heeft er nog een paar op voorraad voor mensen er die last-minute nog eentje nodig hebben. In hun werkkloffie zetten ze allemaal even een masker op. Gijs, Denise, Mirella en aanwezige medecommissieleden Michelle Kuulkers en Bart de Jong gaan lachend op de foto. Denise is op haar teenslippers en Gijs in oude spijkerbroek.

"Maar we zien er straks heel anders uit,'' belooft Gijs.

Meer berichten