Na de laatste rit werd wethouder Schotanus zeer hartelijk bedankt en werd hem een schaatsmuts vol winterse lekkernijen aangeboden. De schaatsers willen de wethouder wel een (schaats)lesje leren!
Na de laatste rit werd wethouder Schotanus zeer hartelijk bedankt en werd hem een schaatsmuts vol winterse lekkernijen aangeboden. De schaatsers willen de wethouder wel een (schaats)lesje leren! (Foto: )

Feestelijke afsluiting van het zomerseizoen

De Alphense schaatsers, die eerder deze week onaangenaam verrast werden door het besluit van het college om niet bij te dragen aan de zo gewilde schaatsbaan in Leiden, sloten ondanks deze tegenslag het zomerseizoen feestelijk af.

Alphen aan den Rijn - In bijzijn van wethouder Schotanus, die het startschot voor de afsluitende wedstrijd gaf, kwamen de ruim 75 deelnemers aan de start van de wedstrijd. Ook het schaatsdistrict waar Alphen toe behoort en de stichting ijshal waren vertegenwoordigd, evenals diverse jeugdleden van de verenigingen uit de omgeving.

De Alphense vereniging sluit sinds enkele jaren het zomerseizoen af met een inline skatewedstrijd voor de jeugd. In het zomerseizoen wordt door de schaatsers getraind om goed beslagen ten ijs te komen. Skaten, wielrennen en droog- en balanstrainingen behoren tot de vaste activiteiten, naast het zomerjeugdkamp en de strandtraining.

Het eerste onderdeel was de slalom. Na de laatste rit werd de wethouder zeer hartelijk bedankt en werd hem een schaatsmuts vol winterse lekkernijen aangeboden. Met daarbij de hartelijke uitnodiging om met de vereniging een lesje mee te doen in Leiden.


Vanzelfsprekend was de dag bedoeld om lekker met elkaar te kunnen sporten en zoals men dat gewend is bij de wedstrijden is dat altijd een feestje. Iedereen kan meedoen om zijn eigen tijd neer te zetten of te verbeteren: je eigen PR (persoonlijk record) te rijden! Of je nu keihard kan rijden of niet, alle kinderen en ouders moedigen elkaar aan. Alle kinderen ontvingen na afloop een skatediploma en de drie besten per categorie werden op het podium geroepen om de bronzen, zilveren of gouden medaille in ontvangst te nemen.


De schaatsers gaan nu een korte periode van rust in waarna ze begin oktober weer op het ijs in Den Haag en Leiden verschijnen. De komende weken bereiden ze zich ook voor op de politieke discussie die ze willen aangaan om de raad te overtuigen bij te dragen aan de 333 meterbaan in Leiden.

Meer berichten