Foto: Foto:

Glazen Bol

Vorig seizoen bleken de voorspellingen voor de voetbaljaargang 2017/2018 achteraf niet allemaal helemaal juist. In een aantal gevallen was het weer goed gezien door het medium, maar enkele clubs wilden de Bol eens goed voor joker zetten. Dat gaat deze keer niet lukken, de kaarten lijken in de meeste klassen duidelijk geschud.
ARC moet slechts twee clubs boven zich dulden, maar de uiteindelijke derde plaats zal wel weer goed zijn voor deelname aan de nacompetitie. TAVV gaat het in 2C aanmerkelijk beter doen dan in de afgelopen jaargang en degradatiegevaar zal er niet zijn. Een positie rond plek zes is best aardig.


Vier clubs uit ons verschijningsgebied gaan actief zijn in de derde klasse A. Een rol van betekenis zit er voor geen van alle in. Nieuwkoop, Zwammerdam, Alphia en NSV'46 gaan de posities acht, negen, tien en elf innemen. Keurig allemaal op een rijtje dus, maar dat betekent voor NSV'46 - als de KNVB de regels tussentijds eens een keer niet verandert - wel nacompetitie.


In 4A wordt het nog gekker, daar moeten we maar liefst zes clubs in de gaten houden. Feestvieren gaat niet gebeuren, niemand gaat bovenin meedraaien. Aarlanderveen doet het met een vierde plaats nog het beste. Zevenhoven en Alphense Boys spelen om de posities zes en zeven, Koudekerk,

Woubrugge en Kickers'69 om negen, tien en elf. In de zondagse Hoofdklasse B wordt Alphense Boys een middenmoter. De nieuwe club van trainer Hein van Heek gaat net als vorig seizoen als zevende finishen. Altior is de opvolger van Alphen in de tweede klasse. Een tiende plaats is op dit niveau niet onverdienstelijk voor de Langeraarders.


Voorspellen wie bovenaan eindigt in de vreemde kronkelklasse van de KNVB is zinloos. Het gaat er vooralsnog om om bij de bovenste zes te eindigen als alle clubs een keer tegen elkaar gespeeld hebben. Dat gaat Alphen en Nicolaas Boys in ieder geval lukken. Die clubs kunnen dan in ieder geval niet degraderen.

Dat geldt niet voor Bernardus, dat zich uiteindelijk wel handhaaft, maar dus niet kan meespelen om de titel in de dan te vormen nieuwe derde klasse hoog. Graag gedaan weer!

Meer berichten