Alphia-Alphense Boys zaterdag leverde veel felle duels op. FOTO: Paul Bahlmann
Alphia-Alphense Boys zaterdag leverde veel felle duels op. FOTO: Paul Bahlmann (Foto: Paul Bahlmann)

Alphia en Alphense Boys zaterdag zijn gelijkwaardig

door Theo van Egmond

Derdeklasser Alphia verloor vorige week al een oefenwedstrijd van AVV Alphen en kon zaterdag ook vierdeklasser Alphense Boys niet verslaan. Het werd 1-1 in het bekerduel. AVV Alphen scoorde er vrolijk op los in de tweede bekerwedstrijd.

Alphen aan den Rijn - De bekerwedstrijd tussen Alphia en het zaterdagteam van Alphense Boys viel eigenlijk tegen. De thuisploeg van Angelo Leverock moest vijf beoogde basisspelers missen en Alphense Boys kwam met de complete selectie naar de overkant. Het werd uiteindelijk 1-1 en dat betekende voor de nieuwe derdeklasser het tweede punt in het bekertoernooi. Zaterdag wordt in de wedstrijd Alphense Boys-Rohda076 uitgemaakt wie naar de eerste knock-out ronde mag.
Het blessureleed aan Alphia-kant werd na 25 minuten nog vergroot toen Fabian Uiterwijk dermate ernstig geblesseerd raakte dat hij per brancard moest worden afgevoerd. In het ziekenhuis kon men weinig voor hem doen, maar inmiddels zal wel duidelijk zijn dat het seizoen er mogelijk opzit voor de onfortuinlijke voetballer. Hij was net terug van een zware blessure en kan het nu voorlopig wel weer vergeten. Eind van de maand treedt hij in het huwelijk. De blessure ontstond nadat hij op het middenveld aan de zijlijn stevig in duel om de bal ging met Delano Kip. Van opzet om iemand te blesseren was geen sprake, de scheidsrechter floot niet eens voor een overtreding, maar de manier waarop de Boys-speler het duel aanging was wel erg onbesuisd.
Tien minuten later kwamen de gasten na eigenlijk de eerste echte leuke aanval op voorsprong. Sahr Kabuta, een rappe linksbuiten, bediende Ruben Rietdijk op maat: 0-1. Ook in de tweede helft was het spel van beide kanten rommelig en beslist niet goed. Toch kwam de gelijkmaker in minuut 63 vrij onverwacht. Justin Flippo stelde Floris Buynink in staat om de 1-1 langs Sven Toure te schieten. Daarbij bleef het.


Daniël van Leeuwen had er na vijf minuten al twee in liggen op het hoofdveld van Alphia tegen Madestein. Hij zou er later nog een aan toevoegen. Madestein bleef voetballen en kwam na rust in twee minuten tijd terug tot 4-2. Door wereldgoals van Jan de Lange en een ongelooflijke beauty van Hagenaar Mitchell Vos werd de eindstand op 5-3 bepaald.

Alphense Boys won in Rotterdam verrassend simpel met 4-1 van Leonidas. Patrick Krop (twee keer), Pepijn Kooij en Stanley Mailoa scoorden.

Meer berichten