Voorop rijdt een Harley Davidson versierd met rozen, gevold door 5000 wielrenners. Foto's: Alina Koenders
Voorop rijdt een Harley Davidson versierd met rozen, gevold door 5000 wielrenners. Foto's: Alina Koenders (Foto: Alina Koenders)

Ride For The Roses door Groene Hart

Afgelopen zondag was de 21e editie van 'Ride For The Roses'. Dit is unieke fietstocht van 100 km, met als doel (zoveel mogelijk) geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Er waren verschillende routes te rijden met afstanden van 25, 50, 80 en 100 km.

Regio - Deze fietstocht start en finisht in de Haarlemmermeer en doet onderweg ook plaatsen als Koudekerk en Alphen a/d Rijn aan. Maar liefst 5000 wielrenners vormden een prachtige lange slinger door het Groene Hart!
In Alphen reden ze via 's Molenaarsbrug de stad in. Vervolgens gingen ze via Groenoord naar de Burg. Bruinslotsingel en door naar de Westkanaalweg. Hierna via de Zegerbrug richting Kortsteekterweg en toen naar de Ziende om door naar Nieuwkoop te rijden. Vele toeschouwers stonden langs de route te klappen en te juichen.
De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen. Met een voorlopige eindopbrengst van 520.000 euro kan er zeker wel gesproken worden van een groot succes.

Meer berichten