Een lange verlichte stoet vaart over de Oude Rijn vanaf de Rijnhavenbrug, langs de Alphensebrug tot de Gouwsluis en terug. FOTO: Walter Planije
Een lange verlichte stoet vaart over de Oude Rijn vanaf de Rijnhavenbrug, langs de Alphensebrug tot de Gouwsluis en terug. FOTO: Walter Planije (Foto: Walter Planije)

Alphen op de Rijn Alphen langs de Rijn

door Stichting Welvarend Alphen

Gondelvaart met optreden SkyShark

Alphen op de Rijn en Alphen langs de Rijn. Dat is de Gondelvaart, die dinsdag 18 september weer duizenden Alphenaren op de been brengt. Tussen 19:45 en 22:30 uur varen tientallen verlichte en versierde boten door de Oude Rijn. Daarnaast is er een unieke demonstatie met de SkyShark en is er een spectaculaire flyboardshow.

Het evenement is voor de zestiende keer. De organisatie – Stichting Welvarend Alphen aan den Rijn – heeft hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsors. Er zijn voor deelnemers prijzen te winnen in drie categorieën: sloepen, motorkruisers en grote boten.

SkyShark

Bijzonder dit jaar zijn spectaculaire demonstraties van de SkyShark. Deze Hemel Haai is een vaartuig uit Amerika. Uniek in Europa, geeft SkyShark piloot Jurgen van der Vlies tijdens de Gondelvaart een aantal spectaculaire demonstraties op drie plaatsen (zie kader). Na de SkyShark demonstratie begeleidt Nederlands kampioen Flyboarden Bo Krook de Gondelvaart met een prachtig optreden.

Wie zelf geen boot heeft en toch wil meevaren, kan een arrangement boeken op een feestelijk verlichte boot bij Rederij Avifauna.

Het verkeer in Alphen aan den Rijn dient tijdens de Gondelvaart rekening te houden met langere openingstijden van de verschillende bruggen. Op de website van de Gondelvaart staat een overzicht met de passagetijden.

Voor een soepele verkeersafwikkeling beveelt de organisatie alle toeschouwers aan om op de fiets te komen. Het gedeelte van de Oudshoornseweg tussen de Hooftstraat en Henry Dunantweg is van dinsdag 18 september 14:00 uur tot woensdag 19 september 1:00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Gondelvaartparty

Bij Café De Heul is van 21:00 tot 0:00 uur een Gondelvaartparty met optredens van de rockcover-band Lekker en de Alphense volkszanger Anno Britting.

www.gondelvaartalphen aandenrijn.nl

Meer berichten