Foto: Archeon

Jostiband treedt op in de Arena van Archeon

De Jostiband heeft in Museumpark Archeon op zondag 9 september een benefietconcert gegeven. De band maakte er onder leiding van dirigent Lyan Verburg een feestje van. De opbrengst van 7500 euro ging naar de Cliniclowns.

Alphen aan den Rijn - Het concert in de Romeinse Arena was gevarieerd en heerlijk gewoon gezellig. De Jostiband heeft namelijk niet alleen muzikaal talent, maar ook gezellige en spraakzame orkestleden. Zo vertelde Remo dat zijn vriendin Monique ook meespeelt, maar Monique weet nog niet zo zeker of ze wel zijn vriendin wil zijn. "Ach dat moet groeien", vond dirigent Lyan Verburg. Verburg is sinds 1982 bij de Jostiband betrokken. Zij leidt het orkest sinds 2006 in haar eentje.

Vreemde vrouw

Dat Verburg er al zo lang bij zit, maakt dat ze iedereen van haver tot gort kent. Het maakt ook dat de orkestleden haar kennen. "Kijk", meldde Percy. "Daar zit je man op de tribune naast een vreemde vrouw." Verburg gaf haar man 'straf': vanavond moet hij opruimen. En verder? Lekker naast die vreemde vrouw blijven zitten. Peter vertelde heel enthousiast dat hij in Archeon werkt. Op woensdag loopt hij in het museumpark met een papierprikker. "Dat moeten de kinderen toch zelf opruimen", dacht de dirigent. Maar Peter vond van niet: "Het geeft niks, de kinderen hebben het gewoon druk."

Gekleurde noten

Dat het voor de leden van de Jostiband best een uitdaging is om nieuwe stukken in te studeren, zal geen verbazing wekken. Verburg vertelde hoe zij dat doen. "Voor sommige muzikanten is de muziek best lastig om te lezen. Daarom werken we met gekleurde akkoorden in de partituur." "Ook staat Amanda tussen het orkest met gekleurde borden, want voor sommige leden is dat veel gemakkelijker."

Moderne muziek

De Jostiband heeft een zeer gevarieerd repertoire. Twee emmertjes water halen, doet het altijd goed. De percussie wordt dan versterkt met emmers en klompjes. Met dit nummer werd het concert geopend.

Meer berichten