De polsstokhoogspringwedstrijd: Urban Pole Vault Series is op vrijdag 7 september op het Rijnplein. Initiatiefnemer Femke Pluim kan zelf helaas niet springen door een voetblessure.
De polsstokhoogspringwedstrijd: Urban Pole Vault Series is op vrijdag 7 september op het Rijnplein. Initiatiefnemer Femke Pluim kan zelf helaas niet springen door een voetblessure. (Foto: )

Internationale atleten springen op het Rijnplein

Op vrijdag 7 september gaan zestien topatleten de strijd aan met de zwaartekracht tijdens de polsstokhoogspringwedstrijd: Urban Pole Vault Series op het Rijnplein. Tussen 15.00 en 16.00 uur krijgt de lokale jeugd haar kans om de hoogte in te gaan. Daarna is het de beurt aan de profs, die tussen 17.00 en 20.00 uur het stokje overnemen.


Alphen aan den Rijn - De Urban Pole Vault Series is een competitie die bedacht is door de Nederlands Recordhoudster Femke Pluim (lid van de lokale vereniging AAV'36), Nederlands en Europees kampioen meerkamp Eelco Sintnicolaas en Nederlands recordhouder polsstokhoogspringen Menno Vloon. Met als doel om atletiek, en met name het spectaculaire polsstokhoogspringen, naar de mensen te brenge,n kiezen de atleten als locatie voor stadcentra waar atletiekfans en winkelend publiek verrast worden.

Op 7 september komen Nederlands kampioen Killiana Heymans en Belgisch kampioen Aurélie de Ryck in actie, maar onder andere ook de talenten Anita Karregat (NED), Anna Sailer (DUI) en Anne Berger (DUI).

Initiatiefnemer Femke Pluim kan zelf helaas niet springen door een voetblessure: "Helaas heb ik van de week van de medische staf te horen gekregen dat ik niet mag springen tijdens de Urban Pole Vault Series. Hier baal ik enorm van, want wat is er mooier om op je eigen evenement in je eigen stad te presteren."
Pluim kijkt nog wel uit naar het evenement. "We organiseren dit samen de mijn vereniging AAV'36, dus ik ben zeker aanwezig. Daarnaast springen veel vrienden van mij en wil ik graag de lokale jeugd helpen die 's middags gaan springen. Zelf meedoen doen we dan wel volgend jaar."

Bij de mannen springen onder andere Eelco Sintnicolaas, de nummer twee van het NK Sam Kranse, het onverslaanbare talent bij de jeugd Marnix Kolkman en nog een aantal Belgische atleten.

Meer info en deelnemersveld: www.urbanpolevaultseries.nl

Meer berichten