Vrijwilliger Irene Ponsioen en het Syrische gezin dat zij begeleidt genieten van een dagje uit in Avifauna, aangeboden door Stichting Nieuwe Alphenaren.
Vrijwilliger Irene Ponsioen en het Syrische gezin dat zij begeleidt genieten van een dagje uit in Avifauna, aangeboden door Stichting Nieuwe Alphenaren. (Foto: Kees Wenting)

Dagje Avifauna voor statushouders

Een stralende zon zorgde voor een extra feestelijk dagje uit voor ruim driehonderd Alphense statushouders en 'hun' vrijwilligers. Zij kregen afgelopen zaterdag een dagje Avifauna aangeboden door Stichting Nieuwe Alphenaren. Dit is een organisatie die vrijwilligers koppelt aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) en hen zo wegwijs maakt in de gemeente Alphen.

Alphen aan den Rijn - "Een, twee, drie, vier…" Spontaan beginnen sommige kinderen mee te tellen als hun ouders toegangsmuntjes krijgen uitgedeeld om Avifauna te bezoeken en de vogels te voeren. Hun ouders staan er bij te glunderen en hetzelfde geldt voor de vrijwilligers, die soms al een tijdlang het betreffende gezin of de statushouder begeleiden. "Ontzettend lief dat jullie dit voor ons doen", horen de mensen van Stichting Nieuwe Alphenaren regelmatig.


Ook bestuursvoorzitter Coen Zuidema blikt terug op een succesvolle dag: "Vorig jaar was het een beetje regenachtig, nu was het weer een meevaller. Vrijwilligers en statushouders hebben een mooie dag met elkaar gehad, de banden met elkaar zijn aangehaald en statushouders hebben kennis gemaakt met een mooi stukje Alphen."

Wilt u ook iets doen voor Alphense statushouders? Meld u nu aan als vrijwilliger: contact@nieuwealphenaren.nl of kijk op www.nieuwealphenaren.nl.

Meer berichten