Diana Scheffers (links) en haar zus Tiny Schouten (rechts), bewoners van de woonwagens aan de Marokkostraat.
Diana Scheffers (links) en haar zus Tiny Schouten (rechts), bewoners van de woonwagens aan de Marokkostraat. (Foto: Wil Kamping)

Woonwagenbewoners nieuwsgierig

De bewoners van de woonwagens aan de Marokkostraat in Alphen gaan daar weg. Het is de bedoeling dat de woonwagenbewoners verhuizen naar een andere locatie. Ter vervanging worden nieuwe woonwagenwoningen gebouwd aan de Amerikalaan bij Weteringpad. De bewoners gaan hierover binnenkort in gesprek met wethouder Gerard van As.

Alphen aan den Rijn - De nieuwe plek voor de woonwagenwoningen ligt in de zogenaamde sportstrook in Kerk en Zanen. Hier staat al langer het pand van de Alphense Schietvereniging. Deze heeft zelf een accommodatie neergezet. De andere kavels worden geschikt gemaakt voor sportverenigingen die de grond in erfpacht krijgen en zelf een gebouw mogen plaatsen.


Diana Scheffers woont sinds 23 jaar op het terrein aan de Marokkostraat. "Er is feitelijk nog niet veel nieuws. Ik hoop dat we na het gesprek met de wethouder meer weten", verwacht Scheffers. "Overigens vinden we het vreemd dat we het nieuws over de komende verhuizing moesten vernemen via facebook. Dat is gek, want het gaat tenslotte over ons."

"Het plan is dat de verhuizing volgend jaar een feit is. Zelf moet ik er aan wennen om hier weg te gaan, het is aan de Marokkostraat fijn wonen. We hebben goed contact met een aantal bewoners uit de buurt. Toen onze zoon pasgeleden geslaagd was kwamen niet alleen familie maar ook buurtbewoners langs op het feestje. En wanneer iemand ziek is of andere sores heeft, zorgen we hier voor elkaar. Dat soort dingen veranderen natuurlijk niet door een nieuwe locatie", vult Scheffers aan.
"Op foto's zien de nieuwe woningen er prachtig uit, zonder twijfel. Maar gaan de plannen wel door, hoeveel ruimte krijgen we rondom en wat zijn de woonkosten? Ik ben erg benieuwd naar het totale prijskaartje."


Zus Tiny Schouten, bewoonster sinds 1993, heeft geen moeite met de verhuizing. "Ik wil best verhuizen, het Weteringpad lijkt mij persoonlijk een mooie woonplek", vindt Schouten. "Zoals mijn zus al zei, er is nog veel onduidelijkheid. Omdat er ook kavels gereserveerd zijn voor sportverenigingen willen we bijvoorbeeld weten hoe dicht die sportcomplexen op onze woningen komen."

"Aan de andere kant, we hebben hier aan de Marokkostraat al ruim 15 jaar last van flinke wateroverlast. Bij regen staat het hier blank. Dat is ook een van de redenen dat de sanering wordt aangepakt en op deze plek nieuwbouw komt. Verder is de vraag of de huurprijzen, die we in de wandelgangen gehoord hebben, voor ons normaal en bovendien acceptabel zijn. Ik wil best verhuizen, maar heb wel dingen die ik als noodzakelijk zie. Het zou bijvoorbeeld fijn zijn als er voor onze kinderen iets van een speelplek wordt gerealiseerd, want hier spelen ze met kinderen in de buurt terwijl op de nieuwe locatie weinig buurtkinderen zijn. Kortom, we zijn heel nieuwsgierig. Deze kerstmis zitten we nog in onze vertrouwde woonwagen, maar de kerst daarna is nog een groot vraagteken."

Meer berichten