Cristian Cabrera Ortega in actie tijdens de finale van het Frans Bahlmann Toernooi.
Cristian Cabrera Ortega in actie tijdens de finale van het Frans Bahlmann Toernooi. (Foto: Paul Bahlmann)

Ter Leede winnaar van het Frans Bahlmann toernooi

De droomfinale van het Frans Bahlmann toernooi tussen Alphense Boys en ARC leek er even in te zitten, maar uiteindelijk moest de Racing tegen Ter Leede toch met een 4-3 nederlaag haar meerdere erkennen tegen de zaterdag Hoofdklasser. Stefan den Horder maakte alle goals. Omdat Alphense Boys simpel met 4-0 van RCL won (goals van Stanley Mailoa, Raychelo Fecunda, Pepijn Kooy en Arjan Ouwendijk) speelde de organiserende club zaterdag om 17.00 uur de verwachte finale tegen de club uit Sassenheim. ARC voetbalde kort daarvoor in de troostfinale tegen RCL om 15.00 uur tegen RCL.


Alphen aan den Rijn – De vierde editie van het Frans Bahlmann toernooi was dinsdagavond begonnen met een minuut stilte op beide velden als steuntje in de rug voor ARC-trainer Mark Evers en zijn gezin. Die had de nacht ervoor te maken gekregen met heftige familie-omstandigheden.

Dat ARC van RCL zou winnen was niet verrassend en dat ARC van Ter Leede zou verliezen ook niet, maar de Racing bood de zaterdag Hoofdklasser uit Sassenheim uitstekend partij. ARC en RCL begonnen met fantasie-opstellingen aan de wedstrijd om de derde en vierde plaats. Daarom viel er bar weinig te beleven op het hoofdveld van Alphense Boys.
Halverwege stond het nog steeds 0-0, maar direct na de hervatting stelde de Racing orde op zaken. Daan van Leeuwen, Calvin Hoogstraten en Luuk Samsom tekenden voor de 3-0 overwinning en kon de groep daarna terug naar Noordwijk waar een trainingsweekeinde belegd was.


Alphense Boys had aanvankelijk weinig in te brengen tegen Ter Leede. De 2-0 achterstand bij rust was volkomen logisch. Toen besloot de nieuwe trainer Hein van Heek het toch even serieuzer aan te gaan pakken en bracht hij Pepijn Kooy, Arjan Ouwendijk, Patrick Krop en de jeugdige Wessel Meiring binnen de lijnen. Toen werd het opeens alsnog een gelijkwaardig duel. Lilinho Da Silva Martins bracht de spanning terug, maar Ter Leede vergrootte de marge weer tot twee. Wessel Meiring zorgde kort daarop voor 2-3 en toen ontstond nog een leuke slotfase. Na twee keer Sportlust'46 en een keer Argon was de hoofdprijs van het mooie toernooi nu voor Ter Leede.


Zondag start Alphense Boys de competitie met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Unitas uit Gorinchem. De selectie lijkt er in de breedte sterker op geworden.

Meer berichten