Tijn Middeldorp op Circuit Zandvoort. Na acht races heeft hij 442 punten behaald. Tijn: "Door de resultaten van vandaag sta ik nog maar twee puntjes achter op de leider in het kampioenschap."
Tijn Middeldorp op Circuit Zandvoort. Na acht races heeft hij 442 punten behaald. Tijn: "Door de resultaten van vandaag sta ik nog maar twee puntjes achter op de leider in het kampioenschap." (Foto: )

Tijn Middeldorp houdt hoofd koel bij GTI Cup

Wederom een overwinning op Circuit Zandvoort! Tijn Middeldorp heeft afgelopen vrijdag weer een topresultaat neergezet in de Peugeot 206 GTI Cup. Op een zeer heet Circuit Zandvoort wist Tijn het hoofd koel te houden en finishte tijdens de drie races respectievelijk eerste, vierde en tweede, wat hem de overwinning in het dag klassement opleverden.

Alphen aan den Rijn - Tijn: "De vorige races op Zandvoort was mijn auto technisch niet helemaal in orde en mijn preparateur René Cardol had de auto helemaal binnenstebuiten gekeerd. Dat was echt te merken, tijdens de vrije training was ik direct de snelste en in de kwalificatie miste in de poleposition op een haar, de auto was weer supersnel!"


Bij de start van de eerste race pakte Tijn direct de kop om deze ook niet meer af te staan, de eerste overwinning was binnen. Na de race was er veel geharrewar over het al dan niet op de juiste manier rijden van Tijn, hij kreeg hier in eerste instantie een tijdstraf voor opgelegd, welke later weer werd teruggedraaid. Tijn Middeldorp: "De race was super en het was erg jammer dat er naderhand discussie ontstond. De tijdstraf werd teruggedraaid, maar organisatorisch kreeg men het niet meer voor elkaar om de startopstelling voor de tweede race aan te passen. Hierdoor startte ik deze als vierde in plaats van eerste, heel erg frustrerend."


Tijn wist het hoofd echter koel te houden en finishte race twee na mooie gevechten als vierde en in de derde race van de dag vocht hij zich van de vierde naar de tweede plaats. "Door de resultaten van vandaag sta ik nog maar twee puntjes achter op de leider in het kampioenschap. De volgende races ga ik er alles aan doen om dit in mijn voordeel om te zetten," besluit Tijn strijdvaardig.


De volgende races zijn op 16 september op Circuit Zandvoort. Uitslag races 3 augustus Circuit Zandvoort: 1. Tijn Middeldorp 2. Dirk Warmerdam 3. Alexander Japin. Stand kampioenschap na acht races: 1. Alexander Japin (444 punten) 2. Tijn Middeldorp (442 punten) 3. Dirk Warmerdam (439 punten).

Meer berichten