Mede dankzij de enthousiaste kampleiding is Zomerhelden een kamp met een groot saamhorigheidsgevoel.
Mede dankzij de enthousiaste kampleiding is Zomerhelden een kamp met een groot saamhorigheidsgevoel. (Foto: )

Thuisblijvers worden zomerhelden op kamp

Thuisblijvers bestaan niet! Onder dat credo gingen de afgelopen drie weken tientallen kinderen uit Alphen aan den Rijn naar Kamp Zomerhelden. Een actief en onvergetelijk kamp voor kinderen uit gezinnen die het niet altijd even breed hebben. Door het zomerkamp van Sportief Besteed Groep en het Ministerie van SZW beleven ook deze kinderen de zomer van hun leven.

Alphen aan den Rijn - De zomervakantie staat voor veel gezinnen in het teken van campings, hotels, zwembaden en vliegreizen. Maar voor anderen is zo´n invulling van de vakantie simpelweg onbetaalbaar. Honderden kinderen van die gezinnen uit de gehele regio gingen in juli en augustus gratis naar Kamp Zomerhelden in Delft. Sportief Besteed Groep organiseerde samen met instanties als de Voedselbank en Jeugdzorg een kamp vol sport, spel, cultuur en plezier.

"Dat een jongen zegt dat hij graag een jaar zou willen blijven, dat raakt mij ontzettend," vertelt Kampleider Koen.


Plezier

Het allerbelangrijkste van Kamp Zomerhelden is het plezier: de kinderen een tijd geven waarin ze zorgen en lasten kunnen vergeten. Een week is dan ook bijna te kort voor activiteiten als: muziekles, toneel, bootcamp, kookworkshop, voetbalclinics, rolstoelsport en zelfs een pretparkbezoek. Het mooie aan al die activiteiten is om te zien hoe kinderen met verschillende achtergronden samenwerken, integreren en van elkaar leren.


Pascal Calabro, Kamp coördinator: "Sommige kinderen waren voor het eerst in hun leven op vakantie en bezochten voor het eerst een pretpark." De samenwerking met Jeugdformaat, Vakantiebank, Piëzo, Kei Rijswijk, Go voor jeugd!, Ooievaarspas en de verschillende gemeentes heeft er voor gezorgd dat er zoveel mogelijk kinderen een geweldige zomer hadden.

Door de enthousiaste reacties van alle Zomerhelden wordt er nu samen met welzijnsorganisaties gekeken naar kampweken voor volgend jaar.

Meer berichten