De Flying duchtmanzeilers Enno Kramer en Ard Geelkerken zijn op het WK op de vierplaats geëindigd.
De Flying duchtmanzeilers Enno Kramer en Ard Geelkerken zijn op het WK op de vierplaats geëindigd. (Foto: Caroline Kramer)

Kramer en Geelkerken vierde van de wereld

De Flying duchtmanzeilers Enno Kramer en Ard Geelkerken zijn op het wereldkampioenschap op de vierplaats geëindigd. "We zaten dicht tegen de derde plek aan en dan wil je graag op het podium komen, maar met de vierde plaats kunnen we best tevreden zijn", zegt de Alphense stuurman Kramer.

De combinatie Kramer & Geelkerken had bijna twee jaar niet meer internationaal gezeild. "Het was best even spannend om erachter te komen hoe we ervoor stonden", kijkt Kramer terug. "De wisselende weersomstandigheden waren lastig en het gebrek aan routine bleek toch een rol te spelen."
Het Deense duo Bojsen-Moller was niet bij te houden en eindigde onbedreigd als de eerste. Met de Hongaren Maithénui & Domokos en de Italianen Vespasiani gingen de kampioenen van Nederland tot en met de laatste race de strijd aan, maar maakten een paar fouten te veel om in de prijzen te vallen.


Kramer blijft positief: "Het was heel mooi weer, we hebben elke dag kunnen varen en het was op het IJsselmeer, met Medemblik als thuishaven, een fantastisch evenement."

Meer berichten