Foto:

Erg koppel

Sportpet door Theo van Egmond

Zo, de grote sportevenementen zitten er weer op. Ver weg gebleven van de prijzen in de diverse tourspellen. Weinig televisie kijken voorlopig meer. Wel fijn dat we van dat verschrikkelijke commentaar af zijn van dat NOS-duo. Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot, ik vind het een verschrikkelijk koppel. Het zal heus niet meevallen om elke dag een middag vol te praten als er amper iets gebeurt, maar wat een onzin kramen die twee uit zeg.


Dijkstra was in een ver verleden een aardige wielrenner, maar verder dan nationale roem kwam hij niet. Ducrot deed vijf keer aan de Tour de France mee. Eenmaal gaf hij op, zijn hoogste klassering was plaats 39 en hij won in 1985 toen hij in het algemeen klassement als nummer 84 eindigde zowaar een etappe. Maar op grond waarvan zo'n man dan co-commentator bij grote wielerwedstrijden mag zijn, is mij nooit duidelijk geworden. Dat tweetal zit elkaar constant vliegen af te vangen en die eigenwijze Ducrot weet alles beter.


Nu gaan we ons maar weer voorzichtig richten op het voetballen. De loting voor het bekertoernooi is inmiddels verricht en die leverde een aantal heel aantrekkelijke, op papier althans, wedstrijden op. Altior en TAVV zitten in dezelfde poule, waarin zich ook nog eens de eersteklassers Argon en Legmeervogels bevinden. Het tegen vergoeding van reiskosten bij elkaar geharkte zaterdagteam van Alphense Boys krijgt te maken met Alphia. Zij vormen met Rohda'76 de enige poule van drie clubs. Aarlanderveen tegen Zwammerdam is ook een partijtje waar velen naar uit zullen kijken. In die poule is ook Nieuwerkerk terecht gekomen dat vanuit de eerste klasse zondag in de vierde klasse zaterdag moet beginnen. ARC moet de poule kunnen overleven.


DSO en ONA zijn tweedeklassers en Olympia voetbalt in de eerste klasse zondag. NSV'46 en Zevenhoven gaan elkaar tegenkomen en ook dat lijkt op voorhand alleraardigst. Alphen heeft het daarentegen beroerd getroffen. Derdeklassers IJsselmonde en OHVV en het ontiegelijk zwakke Madestein zijn bepaald geen tegenstanders die aanspreken. De eerste- en tweedeklassers zijn samengevoegd in de eerste pouleronde, waarvan de bovenste twee naar de eerste echte ronde mogen. De derde- en vierdeklassers mogen alleen verder bekeren als ze als poulewinnaar uit de strijd komen.


De clubs hoeven in de pouleronde niet op voor hen vreemde dagen te voetballen. De zaterdagclubs en de zondagclubs werden voor deze eerste ronde geschieden gehouden. Na de poulewedstrijden, in de eerste drie weken van september, wordt alles op een hoop geveegd en stromen ook de Hoofdklassers, waaronder Alphense Boys dus, in. Ik hoop dat vooral de twee hoogst voetballende Alphense clubs het bekertoernooi eens echt serieus nemen en het niet louter zien als oefenwedstrijden.        

Meer berichten