Foto: Rob Langerak

Aarlanderveen trilt op z'n grondvesten

Met een klompendans werd woensdag het Zomerfeest in Aarlanderveen afgesloten. Drie dagen lang stond het dorp op zijn kop met allerlei activiteiten voor jong en oud, waarbij het ringsteken met versierde tractoren op de Kerkvaartseweg opnieuw een van de hoogtepunten was.

Ook het poldervolleybal (met 24 teams helemaal volgeboekt), het buikglijden en de prutraces bij de dijk bleken opnieuw succesnummers. Dinsdag begon met de traditionele ambachtenmarkt en kinderen konden hun speelgoed en boeken kwijt op de kleedjesmarkt. Op maandag was het prima weer voor een fietstocht door de omgeving, waarbij meer dan tweehonderd deelnemers kozen uit een route van 30 of 60 km. 's Avonds was een feestavond en bingo voor 65-plussers.


Vossenjacht

Nieuw was dit jaar de vossenjacht die ook in het teken van klompen stond. "Dat is ons thema voor het feest dit jaar," verduidelijkt Rein Kempen namens het organiserende Oranjecomité. Hij vertelt ook, dat het idee voor de vossenjacht afkomstig is van de vrouwen in het comité. Het blijkt een geslaagde greep, waarvan achttien groepjes kinderen volop van genieten.
Stef (9), Marlinde (9), Sven (8), Job (11) en de vijfjarige Jens zijn als eerste terug bij het Oude Rechthuis. Genietend van een ijsje op het terras vertellen zij dat het erg leuk was. Stef vond het zoeken naar klompjes in de speeltuin het leukst. De voorkeur van Job ging uit naar de vos in een pak gemaakt van rietjes. "Ik vond die wielrenster op de dijk wel moeilijk en die mevrouw die in het bos stond te wassen was erg leuk," voegt Marlinde toe. Met het klompen versieren voor zich, zijn zij het roerend met elkaar eens dat de vossenjacht ook volgend jaar weer moet komen.

Meer berichten