ARC-trainer Mark Evers is niet ontevreden over de indeling.
ARC-trainer Mark Evers is niet ontevreden over de indeling. (Foto: Saskia de West-Berk)

Leuke, maar pittige indeling voor ARC in eerste klasse A

ARC komt ook in het seizoen 2018/2019 uit in de eerste klasse A. De club ontmoet echter slechts vijf dezelfde tegenstanders als in de afgelopen zo bijzondere voetbaljaargang 2017/2018. Met onder meer vier degradanten uit de Hoofdklasse erbij lijkt het er niet gemakkelijker op te gaan worden.


Naast ARC komen in 1A uit FC Breukelen, WV-HEDW, CSW, Aalsmeer, Zwaluwen'30, BOL (Broek op Langedijk), Victoria (Loosdrecht), DHSC (Utrecht), Roda'46 (Leusden), Argon, Huizen, Zuidvogels en AFC. Tegen BOL, Victoria, Argon en AFC voetbalde ARC nog nooit.


De wedstrijden in het verleden in de Hoofdklasse tegen Huizen en Zuidvogels, buren van elkaar, leverden in het verleden vaak interessante duels op, met niet al te beste herinneringen aan vooral Huizen. BOL werd in de tweede klasse A kampioen en dat gebeurde op een toch wel opmerkelijk wijze. De laatste competitiewedstrijd was een thuisduel tegen middenmoter EDO. Omdat de nummer twee Blauw Wit/Beursbengels ook de thuiswedstrijd verloor, bleven de twee punten voorsprong toch intact. Roda'46 werd derde in 2B, maar speelde zich via de nacompetitie omhoog.

Dat deed ook het onbekende Victoria dat als tweede in 2B over de eindstreep was gekomen. DHSC finishte in 1C als vijfde. Wesley Sneijder is een belangrijke sponsor van deze vereniging. Huizen en AFC degradeerden na de nacompetitie uit de Hoofdklasse. Argon en Zuidvogels waren directe degradanten. Overigens verheugt trainer Mark Evers zich vooral op de ontmoetingen met Zuidvogels. "Ik was daar destijds een keer helemaal rond mee, maar omdat men te lang wachtte met het nemen van een definitieve beslissing ging ik toen naar Swift."


Evers is niet ongelukkig met deze indeling, maar kwalificeert deze nieuwe eerste klasse A toch wel als aanzienlijk zwaarder dan die van vorig seizoen en ook sterker dan de andere eerste klassen. Dat komt uiteraard door de komst van de Hoofdklassers, hoewel hij van Argon niet al te veel verwacht. "Clubs als Huizen en Zuidvogels, en zeker ook het ambitieuze AFC, willen uiteraard zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. Maar ook WV-HEDW schijnt zich behoorlijk versterkt te hebben. Ik ben er echter van overtuigd dat wij om de prijzen gaan meespelen." En daarmee bedoelt Evers promotie, op welke manier dan ook.

De trainer die met veel plezier zijn tweede jaar bij de Alphense Racing Club ingaat, baseert dat op de in zijn ogen sterk verbeterde selectie. Jeroen Borsboom, Richard Bakker en zeker ook Lionel Frederik ziet hij als behoorlijke versterkingen. Ook verwacht hij veel van Cas Knoester die na lang blessureleed fit kan aansluiten.


"Er zijn echt veel behoorlijk goede spelers die voor ARC willen gaan voetballen. Ik heb in mijn loopbaan nog nooit zo veel nee moeten verkopen. Ik beschik namelijk al over een heel brede uitstekende selectie."

Meer berichten