De open toernooicommissie van het Aarlandentoernooi is uitgedost voor het thema van de week: Wintersport.
De open toernooicommissie van het Aarlandentoernooi is uitgedost voor het thema van de week: Wintersport. (Foto: TVTA)

Winterse sferen op Aarlandentoernooi

De mussen vallen van het dak, maar Tennisvereniging Ter Aar houdt haar Aarlandentoernooi in het thema Wintersport.

Het nieuwe tennispark is dan ook geheel aangekleed in wintersportstijl met grote winddoeken waarop winterse plaatjes prijken. In de kantine, dat tijdelijk "Off Piste" is genoemd, staan skiboots, ski's en er hangen mutsen en sjaals. Alle banen hebben een nieuwe naam gekregen, waaronder "zwarte" en "rode piste" en de padelbaan, die nieuw is aangelegd, heet Kindergarten. Ook winters is de skigondel die gehuurd is voor de finaledag. Hierin gaan alle finalisten op de foto.

Open toernooicommissielid Manon Bosman weet wel waarom wintersport als thema is gekozen: 'Wintersport is net zo gezellig en sportief als ons toernooi.' Desiree van Vliet uit diezelfde commissie sluit zich hierbij aan: 'En het is leuk en makkelijk qua aankleding en versiering.'

Ook op het weekmenu is een aantal wintersportgerechten te vinden. In het voorweekend staat er Wienerschnitzel op, evenals warme apfelstrudel. 'Die apfelstrudel is echt heerlijk,' klinkt een tevreden eter, die een dag later nogmaals geniet van het smakelijke toetje. Maandagavond is het bratwurst met uiensaus en rösti.

Nieuw terras

Natuurlijk wordt er ook volop getennist. Op uiteenlopende niveaus komen de deelnemers, die uit de wijde omtrek komen, uit in enkel- en in dubbelpartijen. Gadegeslagen door publiek, dat dit jaar ook graag toekijkt vanaf het nieuwe terras aan de achterzijde van het clubgebouw of plaatsneemt op één van de tribunes. De waterkannetjes zijn niet bij te vullen, want de thermometer tikt de 30 graden geregeld aan. Het is maar goed, dat veel wedstrijden in de avond worden gespeeld.

Het toernooi gaat door tot en met de finaledag, 29 juli. Maar voor het finaleweekend aanbreekt, is er vrijdag een feestavond. Met zanger Marco Laros die ook deels wat Apres Ski-liedjes zal laten horen.

Meer berichten
Shopbox