Alle deelnemers voor het Cruyff Junior Camp van 23 t/m 26 juli in Nieuwe Sloot.
Alle deelnemers voor het Cruyff Junior Camp van 23 t/m 26 juli in Nieuwe Sloot. (Foto: John van Kleef)

Internationale jonge tennistalenten naar Alphen

Gisteren is het Cruyff Junior Camp voor 12- tot 18-jarige rolstoelers uit de hele wereld gestart bij Tenniscentrum Nieuwe Sloot. Op zondag kwamen de deelnemers, hun coaches en ouders op verschillende tijdstippen aan. Dit jaar komen ze uit België, Japan, Kroatië, Letland, Rusland, Turkije en Nederland.

Er was een hele logistiek tussen Schiphol, Hotel Van der Valk Avifauna en het tenniscentrum nodig. De kinderen hebben, naast hun bagage in koffers, ieder twee rolstoelen bij zich. Eén voor dagelijks gebruik, en een speciale sportrolstoel. Enkele van de coaches en de ouders zijn ook rolstoelgebruikers.

Op zondagavond konden alle deelnemers, ouders en coaches met elkaar kennismaken tijdens een gezellig diner bij Nieuwe Sloot en daarna tijdens wat badminton, tafel tennis en interactief squashen. De deelnemers uit Nederland zijn: Maarten ter Hofte (14), Xavier Donker (12), Lizzy de Greef (14), Jinte Bos (15) en Kawtar Daif (16).


Behendig

Maandagmorgen startte het toernooi dan echt. De aanwezige ITF-vertegenwoordiger maakte het speelschema bekend en zag toe op de regels. Het was heet op deze eerste toernooidag, bijna 30 graden. We hoorden coaches aanwijzingen geven, deelnemers hijgen en het publiek aanmoedigingen roepen. De tweede stuit, die toegestaan is bij rolstoeltennis, bleek meestal niet eens nodig, want de deelnemers zijn zeer behendig met hun 'rollers'.


Diede de Groot

Nu de eerste twee toernooidagen er op zitten, kijken we uit naar de komende dagen en naar de prijsuitreiking om 17.00 uur op 26 juli door 's werelds nummer 1 rolstoeltennisster: Diede de Groot.

Meer berichten