Aarlanderveen is ingedeeld in een zware, maar heel interessante klasse.
Aarlanderveen is ingedeeld in een zware, maar heel interessante klasse. (Foto: Ed Nagtegaal)

Leuke indelingen voor clubs uit de regio

De KNVB heeft de indelingen voor de competitie 2018/2019 bekendgemaakt. Die indelingen zien er voor alle clubs uit ons verschijningsgebied best alleraardigst uit. ARC vindt zich opnieuw terug in de eerste klasse A, maar krijgt toch met een aantal nieuwe tegenstanders te maken.


De tweede klasse C waarin TAVV is ondergebracht lijkt bijzonder sterk. De Ter Aarders gaan voetballen tegen Berkel, DSO, DOCOS, HVC'10, RCL, SVC'08, Soccer Boys, Sportclub Monster, VELO, UVS, Valken'68, Voorschoten'97 en Te Werve. Soccer Boys en Monster komen als kampioenen uit de derde klasse, VELO realiseerde promotie via de nacompetitie. Te Werve was afgelopen seizoen nog een opponent van ARC in de eerste klasse, maar ging er in de nacompetitie uit.

Het gepromoveerde Alphia staat op papier een heel leuke competitie te wachten. Tegenstanders zijn onder meer het eveneens gepromoveerde NSV'46, het gedegradeerde Nieuwkoop en Zwammerdam. De overige te bekampen clubs zijn BSC'68, Be Fair, Blauw Zwart, CVC Reeuwijk, DSVP, Lugdunum, Sporting Leiden, VVSB en Van Nispen. VVSB werd in de derde klasse A, waarin Alphia ook uitkwam, kampioen. CVC Reeuwijk en Lugdunum duikelden uit de tweede klasse. Sporting Leiden is een fusie tussen Leiden en Rijnland.


Aarlanderveen wil opnieuw voor het kampioenschap gaan, maar dat zal heel moeilijk worden. Er zijn in 4A namelijk drie nieuwe zaterdagclubs opgenomen, waaronder Alphense Boys. Ook SJC heeft een zaterdagteam ingeschreven en Kickers'69 stapte over vanuit de zondag. Koudekerk, Woubrugge en Zevenhoven maken ook deel uit van de vierde klasse A, die bijzonder interessant lijkt. De overige clubs waarmee de streekgenoten te maken krijgen zijn FC Oegstgeest (fusie tussen UDO en Oegstgeest), Floreant, Football Factory, Hazerswoudse Boys, LSVV'70 (degradant), Meerburg en Roodenburg.

Promovendus Altior is in 2C de enige streekclub, maar kan desalniettemin een aantal leuke wedstrijden tegemoet zien. De tegenstanders zijn DOSR, ESTO, Foreholte, GDA, HVV, KDO, Laakkwartier, ONA, ROAC, RVC'33, Stompwijk, TAC'90 en Teylingen. Het Bodegraafse ESTO werd met overmacht kampioen in 3C, Stompwijk knokte zich omhoog via de nacompetitie en het Reeuwijkse RVC'33 degradeerde via de nacompetitie uit de eerste klasse.

In de derde klasse wordt vooralsnog een halve competitie gespeeld, waarna een splitsing volgt. Alphen, uit de tweede klasse geduikeld, het eigenlijk gedegradeerde Bernardus en Nicolaas Boys komen uit in 3A. Taak is om in ieder geval bij de bovenste zes te eindigen. Voor dezelfde opgaaf staan ASC, DIOS, Aalsmeer, Graaf Willem II VAC, MMO (teruggehaald uit West 1), RKDES, SJZ, Sporting Leiden (fusie Leiden en Rijnland), Van Nispen, Voorschoten'97, WVC en Warmunda. Een zwaardere indeling voor onze regioclubs was nauwelijks denkbaar, want op Bernardus en MMO na betreffen het louter derdeklassers. Het maakt de beslissing van de KNVB om de derde klassen en de enige vierde klasse tijdelijk samen te voegen nog onrechtvaardiger.

ARC is in 1A ingedeeld met FC Breukelen, WVHEDW, CSW, Aalsmeer, Zwaluwen'30, BOL, Victoria, DHSC, Roda'46, Argon, Huizen, Zuidvogels en AFC. Aan deze klasse besteden we volgende week de aandacht.

Meer berichten